Prepară și tu «Vinete cu sos chinezesc», rețeta care face senzație pe TikTok

1 august 2022 14:29   Rețete
Ultima actualizare:

Atunci cînd aveți poftă de un fel de mâncare delicios, aromat dar care nu conține multe calorii vă recomandăm să încercați o rețetă care face senzație pe TikTok, vinete cu ustoroi, în stil chinezesc. 

Puteți servi acest preparat ca fel principal sau ca garnitură la carne de pui sau de curcan. Vinetele sunt legume sățioase și gustoase, iar în rețeta pe care v-o recomandăm veți vedea cum puteți pregăti aceste legume, astfel încât să obțineți o aromă incofundabilă. 

Vezi și: Rețete delicioase cu urzici de gătit în Postul Sfintei Marii

Ingrediente pentru vinete cu sos chinezesc

Pentru a prepara vinetele cu usturoi în stil chinezesc, aveți nevoie doar de câteva ingrediente. 

  • usturoi
  • ceapă
  • o vânătă
  • sare
  • 1 lingură amidon
  • 2 g sare
  • 1 lingură sos de soia master
  • 1 lingură sos de stridii
  • 30 ml apă

Nu rata nici: Rețetă de Musaca exact ca la bunica! Preparatul perfect pentru seri de vară

Mod de preparare: vinete cu sos chinezesc

Vinetele cu sos de usturoi se prepară în doi timpi și trei mișcări, ceea ce este ideal dacă ai chef de o gustare rapidă, sau pentru zilele căldurroase de vară când nu ai chef să gătești mâncăruri complicate la aragaz. 

Află și: 20 de sfaturi în bucătărie care-ți vor schimba complet viața

Tot ce trebuie să faci este să tai usturoiul mărunt, apoi iei o ceapă întreagă și o tai feliuțe pe lung. Cureți o vânătă și o tai cubulețe, apoi pui bucățile într-un castron, adaugi sarea, amidonul și amesteci bine. 

Pentru sos, ai nevoie de un castron în care vei turna pe rând o lingură de midon, două grame de sare, o lingură de sos de soia master, o lingură de sos de stridii și 30 ml de apă. Amestecați bine toate ingredientele. 

Interesant și: Iată cum poți păstra brânza în stare proaspătă, pentru cel puțin o lună. Sfaturi care nu dau greș!

Încingeți o tigaie la foc mic, turnați uleiul și vinetele tăiate cubulețe. Căliți vreme de câteva minute pânnă când vinetele devin aurii apoi luați-le  de pe foc și scurgeți-le printr-o strecurătoare de surplusul de grăsime. în aceeași tigaie adăugați apoi ceapa, amestecul de sos și amesttecați la foc mic până când compoziția se îngroașă. Adăugați cubulețele de vinete căliți puțin, iar într-un fiinal puneți și usturoiul mărunțit și o linguriță de ulei de susan pentru aromă.

Lăsați să se răcească și serviți. Poftă bună!

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe