Temperatura la care trebuie ținut butoiul cu varză murată. Murăturile vor avea un gust mai bun
Pe măsură ce înaintăm tot mai mult în toamnă, gospodinele din întreaga țară încep să se ocupe de pregătirea murăturilor. Iar vedetea incontestabilă a acestor preparate este, fără doar și poate, varza. Însă, este important de știut că pe lângă ingrediente speciale, este foarte importantă și temperatura la care este ținut butoiul!
Gospodinele din țara noastră se ocupă, în această perioadă, de pregătirea murăturilor. Iar cum varza este crucială pentru sarmalele pe care le vom savura de Crăciun, această legumă devine vedeta incontestabilă din bucătărie, atunci când vine vorba despre pregătirea murăturilor.
Iar de-a lungul României există nenumărate rețete locale de murături, fiecare regiune folosind unele ingrediente specifice și delicioase. Însă, nu foarte mulți oameni știu că pe lângă ingredientele pe care le folosim, la fel de importantă este și temperatura la care va fi ținut butoiul.
La ce temperatură trebuie ținută varza murată
Mai precis, pentru ca varza să fermenteze corect, este important ca butoiul să rămână într-un mediu rece, dar nu înghețat. Mai precis, cel mai bine este ca murăturile să fie ținute la o temperatură cuprinsă între 0 și 10 grade. Iar dacă dorim un interval chiar mai precis, ideal ar fi ca butoiul să fie ținut la 4 – 6 grade Celsius.
Atunci când murăturile sunt ținute la o temperatură prea ridicată, atunci varza se va acri mult prea repede. În plus, ea se va înmuia și nu va mai avea o textură plăcută, iar gustul ei poate deveni și mult prea sărat.
Varza va avea un gust și o textură perfectă
La polul opus, frigul excesiv poate să oprească complet procesul de fermentație. Astfel, de Crăciun vom avea surpriza neplăcută de a observa că varza noastră nu s-a murat, practic, deloc. Un loc aerisit, întunecat și îndeajuns de rece va fi perfect pentru murături, iar la final vor avea un gust și o textură delicioasă.
Este important să avem grijă la ce temperatură ținem butoiul de murături, pentru ca gustul de la final să fie unul delicios.