Cât se ține fasolea la înmuiat, înainte de a o pune la fiert. Un truc folosit de multe gospodine
Postul Crăciunului bate la ușă, iar în perioada următoare, gospodinele din întreaga țară se vor orienta către alimente precum fasolea. Un ingredient delicios, sănătos cât și foarte versatil, fasolea poate fi pregătită în nenumărate feluri, fiecare mai delicios decât celălalt. Însă, este foarte important să știți precis cât să o lăsați la înmuiat, înainte de a începe să gătim.

Cum Postul Crăciunului se apropie cu pași repezi, nenumărate gospodine din țara noastră își selectează rețete de post pe care să le pregătească în următoarele 40 de zile. Iar un ingredient care va fi menționat în cele mai multe dintre acestea este, fără doar și poate, fasolea. Nu numai gustul bun face din fasole o alegere atât de populară, cât și faptul că este un ingredient foarte versatil.
Practic, fasolea poate fi inclusă în nenumărate rețete și va avea un gust bun indiferent de ce alte ingrediente vom folosi în rețetă. Însă, este important de știut cât timp trebuie lăsată la înmuiat, înainte de a o găti.
Fasolea trebuie lăsată la înmuiat
Cei care încep să fiarbă fasolea fără să o lase deloc la înmuiat înainte își vor da seama rapid că au făcut o greșeală. Pentru ca mâncarea să se facă mai repede, gospodinele cu experiență știu cât de important este să lase fasolea în apă, vreme de mai multe ore.
Mai precis, cel mai bine este ca aceste boabe să fie lăsate în apă peste noapte. Undeva în jur de opt ore este o perioadă perfectă, care va ajuta fasolea să se înmoaie suficient de mult și să fiarbă mult mai repede.
Trucurile pe care puține gospodine le mai știu
Iar pe lângă perioada de opt ore petrecute în apă, există și unele trucuri care vor ajuta fasolea să se înmoaie mai repede. De exemplu, un truc simplu ne spune că tot ce trebuie să facem este să adăugăm puțin bicarbonat de sodiu în mâncare.
De asemenea, fasolea se va înmuia mai repede și atunci când este fiartă alături de un cartof. Însă, după ce boabele s-au înmuiat și începem să punem și alte ingrediente, cartoful trebuie scos din apă și aruncat.



































