Trucurile care vor frăgezii carnea. Soluțiile salvatoare ce te vor ajuta mereu

30 septembrie 2025 20:26   Stil de viață

Din păcate, tuturor ni s-a întâmplat să cumpărăm o bucată de carne care, deși este proaspătă și arată superb, este, de fapt, prea tare. Este o problemă comună, de care ne vom lovi cu toții mai devreme sau mai târziu. Din fericire, există câteva trucuri simple care ne vor ajuta să rezolvăm rapid această problemă!

Carnea prea tare este o problemă neplăcută, care poate transforma chiar și cea mai delicioasă mâncare în una frustrantă, de care vom dori să scăpăm cât mai rapid. Din fericire, există câteva trucuri simple care ne vor putea ajuta să evităm complet această situație atât de neplăcută!

Aceste metode vor ajuta carnea să fie cât mai fragedă posibil, iar indiferent de cum o vom găti, ea își va păstra o consistență cât mai plăcută și un gust bun. Iar primul lucru pe care trebuie să îl facem este să folosim ciocanul de bucătărie pentru a bate suficient carnea! De multe ori, numai câteva lovituri vor fi suficiente.

Metodele simple care pot frăgezi carnea

De asemenea, o altă metodă ingenioasă la care vom putea apela este utilizarea de bicarbonat de sodiu. Acest ingredient este un adevărat produs minune, care poate fi folosit atât la gătit, cât și la curățenie! Iar în acest caz, putem presăra bicarbonat de sodiu peste carne, după care trebuie să o lăsăm la odihnit vreme de 20 – 30 de minute.

După ce a trecut acest timp, carnea trebuie clătită bine și va putea fi gătită. Iar o altă metodă ingenioasă pe care o avem la dispoziție este să frecăm carnea cât mai bine cu sare grunjoasă, după care să o lăsăm vreme de 30 – 60 de minute, după care va trebui clătită.

Aceste trucuri sunt foarte ușor de pus în practică

Un alt truc la care putem apela ne spune să marinăm carnea cu bere sau vin, pentru a o face mai fragedă. Desigur, și alte ingrediente vor fi foarte utile în acest scop. În general, carnea poate fi marinată cu oțet, iaurt sau chiar și cu zeamă de lămâie.

Iar un truc pe care nu foarte mulți oameni îl cunosc este gătitul cât mai lent. Acest lucru va frăgezi carnea, care va avea și un gust mult mai bun.

Mai multe