#Exclusiv Click!

Regretatul Mitică Popescu, depus în foaierul Teatrului Mic! Ei și-au luat “Rămas bun” de la actor

5 ianuarie 2023 13:55   Paparazzii Click!
Ultima actualizare:

Mitică Popescu a încetat din viață  marți, la vârsta de 86 de ani, la Spitalul Elias din Capitală, și a lăsat în urma sa multă durere și lacrimi. Era internat încă din luna decembrie la Spitalul Elias și din păcate afecțiunile cu care a fost diagnosticat și problemele de sănătate l-au adus în pragul decesului. În urmă sa au rămas multe regrete și durere iar prietenii și apropiații îl plâng neîncetat.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al actorului Mitică Popescu a fost depus astăzi în foaierul Teatrului Mic, în cadrul instituției pe scena căreia marele actor a jucat în cea mai mare parte a carierei sale.

Citește și: Viața controversată a lui Mitică Popescu: 10 lucruri pe care nu le știai despre marele actor

„Cine dorește să își ia “Rămas bun” de la Maestrul scenei românești, o poate face azi, în intervalul 12.30 – 19.30, la Teatrul Mic, urmând ca slujba de înmormântare să aibă loc vineri, de Bobotează, la ora 15.30, la Cimitirul Bellu.”,  potrivit instituției teatrale.

Reporterii Click! au fost la fața locului și i-au văzut pe cei care au venit până acum să îi aducă un ultim omagiu regretatului actor. Vasile Muraru, Crina Matei, Alexandra Velniciuc, Rodica Mandache, Alexandru Bindea, Irina Margareta Nistor s-au perindat la căpătâiul marelui actor până acum, pentru a-i aduce flori și a aprinde o lumânare.

Constanța Economu, femeia văzută des în preajma lui Mitică Popescu.

După ce marea lui iubire, actriţa Leopoldina Bălănuţă, s-a stins la 63 de ani, în 1998, în urmă unei ocluzii intestinale. 

Cei doi au fost căsătoriţi timp de două decenii, iar dragostea lor a fost dublată de o camaraderie cum rar s-a văzut. Tocmai de aceea, după moartea actriţei, puţini ar fi crezut că se va mai găsi o femeie care să fie văzută în preajma lui Mitică Popescu.

Iată că destinul i-a fost favorabil marelui actor, iar în ultimii ani a fost văzut non stop în compania unei distinse doamne, care îl însoţeşte la evenimente, la plimbări, în vacanţe sau la restautante.

Este vorba despre Constanţa Economu, iar cei doi s-au cunoscut la serviciu, în Departamentul de Cultură de la TVR. De remarcat că ambii erau o adevărată apariţie şi din punct de vedere vestimentar, căci preferau hainele elegante, colorate.

Mitică Popescu, un actor excepțional

Actorul Mitică Popescu a debutat la Teatrul Mic din Bucureşti, în 1973, în piesa ''Philadelphia eşti a mea'' de Brian Friel, în regia Soranei Coroamă Stanca. Teatrul l-a legat și de cea care avea să îi devină soție și pe care a iubit-o nespus, Leopoldina Bălănuţă, pe care prietenii o alintau Poldi, și alături de care a fost distribuit în spectacolele – “După cădere” și “Stâlpii societății”. 

Maestrul Mitică Popescu nu a mai urcat pe scenă din anul 2010, după un accident stupid, atunci când a suferit și o operație la umăr. Se pare că de atunci a preferat să fie doar spectator, deși problemele de sănătate s-au remediat între timp.

Mitică Popescu va rămâne pentru totdeauna în memoria publicului și a celor care l-au iubit drept Cocoșilă, rolul pe care l-a interpretat memorabil în  filmul "Moromeţii" de Stere Gulea.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Mai multe