Al doilea cel mai profitabil film din 2024. Are încasări de aproape 1 miliard de dolari la nivel global, la câteva zile de la lansare

7 august 2024 8:30   PrimeTime
Ultima actualizare:

A fost una dintre cele mai așteptate pelicule ale anului 2024 și, la nici câteva zile de la lansare, are încasări de aproape de 1 miliard de dolari în box office-ul mondial. „Deadpool & Wolverine”, care a avut premiera pe 26 iulie în SUA, este al doilea cel mai profitabil film din acest an.

„Deadpool & Wolverine” este al 34-lea film din Universul Cinematografic Marvel (MCU) și este o continuare a filmelor „Deadpool” (2016) și „Deadpool 2” (2018). A fost lansat în Statele Unite pe 26 iulie ca parte a fazei a cincea a MCU, iar în al doilea weekend de la lansare, a avut încasări de peste 850 de milioane de dolari la nivel mondial, făcându-l al doilea film cu cele mai mari încasări din 2024.

Totodată, cu încasări de 205 milioane de dolari în weekendul de debut, vineri 26 iulie până duminică 28 iulie, în care a fost difuzat în sălile de cinema din Statele Unite şi Canada, lansarea „Deadpool & Wolverine” este a opta cea mai mare din istoria box office-ului, înaintea filmului „Black Panther” din 2018 (202 milioane de dolari) şi după „Jurassic World” din 2015 (208 milioane de dolari) şi „The Avengers” din 2012 (207 milioane de dolari).

„Deadpool & Wolverine”, filmul momentului la box office 

Doar nouă filme din istoria Hollywood-ului au depăşit pragul de 200 de milioane de dolari în weekendul de debut.

Noul film produs de Marvel și Disney a depășit în acest clasament exclusivist lungmetrajul ce a făcut senzaţie anul trecut, „Barbie”, care a ocupat anterior locul 8 cu 93 de milioane de dolari în al doilea weekend de la lansare.

De asemenea, pelicula cu Ryan Reynolds și Hugh Jackman în rolurile celor mai tari supereroi a depășit primele două filme din „Deadpool” - cu 783 de milioane de dolari şi, respectiv, 786 de milioane de dolari - după două weekenduri de la lansare, conform Variety. Prietenia dintre Ryan Reynolds (Deadpool), care a participat la scrierea filmului, şi Hugh Jackman (Wolverine) este posibil, de asemenea, să fi contribuit la succesul producției.

Mai multe