Cel mai bun film făcut vreodată. Mulți români nu l-au văzut, deși e pe locul 1 în topul IMDB

O peliculă lansată în anul 1994, regizată de către Frank Darabont, este considerată cel mai bun film din toate timpurile. Are cel mai mare scor pe IMDb, 9.3, a fost nominalizat la șapte premii Oscar și a obținut încasări de 58 de milioane de dolari. Ți-ai dat seama despre ce producție este vorba?

Care este cel mai bun film făcut vreodată / foto: arhiva Click!
Care este cel mai bun film făcut vreodată / foto: arhiva Click!

Cel mai popular film din toate timpurile este „The Shawshank Redemption” („Închisoarea îngerilor”). Lansat în 1994, scris și regizat de Frank Darabont, filmul este o ecranizare după nuvela lui Stephen King, „Rita Hayworth and Shawshank Redemption”, publicată inițial în colecția „Anotimpuri diferite” din 1982. Actorii principali sunt Tim Robbins, în rolul lui Andy Dufresne, și celebrul Morgan Freeman ca Ellis Boyd „Red” Redding. Pentru realizarea sa, s-au investit în jur de 25 de milioane de dolari.

„The Shawshank Redemption” („Închisoarea îngerilor”) are un scor de 9.3 pe IMBb, fiind pe primul loc în topul 250 filme cu cele mai mari scoruri. De asemenea, a fost nominalizat la 7 premii Oscar - Cel mai bun film, Cel mai bun actor in rol principal, Cel mai bun scenariu adaptat, Cel mai bun montaj, Cea mai bună imagine,Cea mai bună coloană sonoră și Cel mai bun sunet – dar nu a primit niciunul.

„Închisoarea îngerilor”, cel mai popular film din toate timpurile, poate fi urmărit și pe Netflix

„Închisoarea îngerilor” spune povestea lui Andy Dufresne, un tânăr bancher, care este condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea soției și a amantului acesteia, deși el se declară nevinovat. După gratii, îl întâlnește pe Red, un bărbat de culoare închis de 20 de ani pentru contrabandă. Cei doi vor pune la cale un ingenios plan de evadare, dar și de pedepsire a tiranicului director al închisorii.

Filmul reușește să le pună perfect în valoare abilitățile actoricești ale lui Morgan Freeman și Tim Robbins și spune o poveste despre speranță, căință și resemnare, în care evadarea este doar un pretext pentru o lecție de viață impresionantă, potrivit movieweb.com. Cinefilii îl consideră una dintre cele mai bune creații cinematografice realizate vreodată! Dacă nu ai văzut până acum pelicula, o poți viziona și pe platforma de streaming Netlix. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2060770343 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
anca turcasiu si andreea samson la asia express 2024 jpg
netflix pexels jpg
pro tv antena  jpg
cub alin oprea larisa uta png
Power Couple jpeg
oana zavoranu vrajitoarea melissa jpg
vedete andre arhiva 02 1024x680 1 jpg
andreea corb instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net