Petrică Ciucă, „criminalul de copii” a comis un nou abuz la 7 ani după ce a ieșit din închisoare: ”Un om cu un anume retard”

Petrică Ciucă, criminalul de copii care a înspăimântat întreaga Românie la finalul anilor '90 a comis un alt abuz sexual, de curând. A fost dat în urmările generală și prins în seara zilei de 23 iulie, într-un cartier din Galați. 

Petrică Ciucă, „criminalul de copii” / Foto: arhivă
Petrică Ciucă, „criminalul de copii” / Foto: arhivă

Petrică Ciucă, acuzat de un alt abuz sexual la 7 ani de când a fost eliberat din închisoare

Petrică Ciucă a fost condamnat la 25 de ani de închisoare după ce a abuzat sexual și a ucis 4 băieți în subsolul unui bloc. Uterior, cesta a fost eliberat în 2017, cu 9 ani înainte de termen. Acum, criminalul va ajunge din nou după gratii.

La 7 ani de la eliberarea din închisoare, Petrică Ciucă a comis o nouă infracțiune, respectiv un abuz sexual. Individul a fost dat în urmările generală pe 23 iulie și prins la câteva ore distanță, în Galați. Surse din judecătorie susțin că acesta va fi judecat zilele următoare pentru abuz sexual, ba mai mult acesta va ajunge în Timișoara, acolo unde ar fi comis o serie de furturi.

"Dacă ar fi să încercăm să-l punem undeva în topul criminalilor, el ar fi undeva foarte sus.  Din punct de vedere criminologic, avem de a face cu un individ predispus să comită astfel de fapte", spune Dan Antonescu, expert criminolog, potrivit observatornews.

Criminalul de copii a violat și omorât 4 copii în anii 2000

Petrică Ciucă a îngrozit întreaga țară în anii 2000, când avea doar 21 de ani și a fost acuzat de viol și ucidere. Acesta a omorât 4 copii cu vârste cuprinse între 10 și 13 ani în subsolul unui bloc. Avea obiceiul de a-și ademeni victimele în locuri obscure, după care îi obliga să consume alcool, iar în final le lua viața.

A fost suspectat de 4 crime, însă în fața organelor legii a recunoscut doar 3 dintre ele. Magistrații au luat decizia de a-l închide timp de 25 de ani doar pentru două fapte, iar asta pentru că una din fapte nu a avut suficiente dovezi, corpul victimei nefiind găsit.

Criminalul periculos a fost eliberat condiționat la sfârșitul anului 2017, adică cu 9 ani înainte de termen, pentru că a beneficiat de legea recursului compensatoriu. În toată această perioadă, individul nu a fost monitorizat.

"Sunt infracţiuni la care această eliberare condiţionată nu ar trebui să opereze. S-a constatat la expertiza medico-legală psihiatrică faptul că el avea discernământul limitat. Un om cu anume retard. Procurorul s-a opus, a adus câteva argumente, nu foarte convingătoare, dar nu a contestat",  spune Dan Antonescu.

În fața instanței, Petrică Ciucu a explicat că a comis asemenea fapte din cauză că în copilărie ar fi fost abuzat sexual, lucru pe care părinții săi nu l-ar fi crezut. A comis abuzuri și crime din răzbunare pentru a provoca durere în rândul familiilor victimelor, susținea el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net