Cine este actorul roman care a jucat rolul „Thing”, în „Wednesday”. George Burcea nu e singurul norocos

29 noiembrie 2022 10:56   PrimeTime

Celebrul serial „Wednesday” de pe Netflix a fost punctul de apogeu pentru numeroase personaje. De exemplu, pentru George Burcea, producția a reprezentat cel mai mare succes din cariera sa de actor. Acesta nu a fost, însă, singurul actor român care a participat la filmări. 

Printre românii care s-au bucurat de un rol în producția „Wednesday” de pe Netflix se numără și magicianul Victor Dorobanțu. Acestuia i s-a atribuit rolul Thing (n.r. - Mânuță) și a fost extrem de încântat de asta!

Deși „ascuns”, a fost tot timpul prezent lângă Jenna Ortega!

Victor Dorobanțu este magician și provine din Ploiești. Acesta a acceptat cu mare bucurie rolul celei mai celebre mâini din lume, anume Thing și deși a stat ascuns în fața telespectatorilor, a fost mereu prezent lângă Jenna Ortega, faimoasa actriță care a jucat rolul lui Wednesday. Pe toată durata filmărilor, chipul lui Victor Dorobanțu nu s-a văzut deloc, corpul acestuia fiind în permanență acoperit cu un costum special ce-l făcea, la montaj, „invizibil”. 

Tim Burton a fost extrem de încântat de abilitățile actoricești ale românului și a găsit rapid rolul perfect pentru el. Într-un interviu acordat pentru urban.ro, celebrul regizor american a vorbit despre Victor Dorobanțu și a avut numai cuvinte de laudă la adresa acestuia. 

„Victor a fost distribuit ca actor, nu e doar o mână pentru mine. El e personaj complet. Are o structură și o expresivitate și o emoție a mâinii, o tipologie pe care o simți când o vezi chiar dacă nu o descrii în detaliu în cuvinte. E foarte expresiv, are o foarte bună mobilitate și coordonare a mâinii și a înțeles foarte bine ce înseamnă să faci actorie prin mâna ta”, a declarat Tim Burton pentru sursa citată. 

Citește și - S-a aflat! Locurile din România în care s-a filmat pentru serialul „Wednesday”, de pe Netflix

A ieșit învingător în fața altor magicieni din România

Deși nu pare greu deloc, rolul pe care l-a avut Victor Dorobanțu a fost unul extrem de dificil și care i-a pus multe piedici. Îmbrăcat în costumul special, românul a trebuit să se adapteze și să stea ascuns după ziduri, pe sub mese, după mobilă și în multe alte locuri extrem de inaccesibile și chinuitoare. A meritat tot efortul, căci mulți dintre telespectatori au crezut, în primă instanță, că Thing este o mână făcută pe calculator, cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație. Atât de bine a jucat românul nostru!

Invitat în emisiunea „Vorbește lumea” de la Pro TV, Victor Dorobanțu a vorbit cu multă mândrie despre rolul pe care l-a avut în producția „Wednesday”. 

„Am înțeles că a fost o căutare destul de mare în mai multe țări pentru rolul ăsta. Când a venit regizorul în România, sunt sigur că a căutat aproape toți magicienii de la noi din țară. Eu, la rândul meu, sunt tot magician. Nu o să mă las niciodată de spectacolele mele de magie. Au căutat un actor care să aibă dexteritatea și personalitatea mâinii. A fost o serie de castinguri în care ni se spunea să trecem prin mai multe emoții cu mâna: arată-mi cum arată mâna ta îndrăgostită!”, a spus Victor Dorobanțu. 

După sezonul 1 care a fost un real succes, telespectatorii așteaptă, cu sufletul la gură, filmarea sezonului 2. Pentru moment, Netflix nu a oferit niciun răspuns în acest sens. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Mai multe