Cum scapi de anxietate! Un renumit psiholog i-a dezvăluit soluția lui Mihai Morar: „Trăim în corpul nostru emoțiile...”

26 iulie 2024 20:20   PrimeTime

Anxietatea este o stare de neliniște, frică sau îngrijorare excesivă, care poate afecta orice persoană la un moment dat în viață. Aceasta poate varia de la o senzație trecătoare de disconfort la o tulburare serioasă care necesită tratament medical. În contextul vieții moderne, stresul cotidian, presiunea de la locul de muncă și evenimentele personale pot contribui la dezvoltarea și agravarea anxietății. Într-un podcast de excepție, Mihai Morar a discutat cu psihologul Diana Lupu despre soluția pentru a combate anxietatea.

Soluția pentru a scăpa de anxietate! 

Anxietatea este o reacție naturală a corpului la stres și se manifestă printr-o serie de simptome, atât fizice cât și psihologice. Un mod eficient de a combate anxietatea este prin practicarea regulată a sportului și a activităților fizice, spune psiholul Diana Lupu.

„Societatea noastră este de la cap în sus! Aici lucrăm cel mai mult. Doar că noi avem un corp, și, de fapt, corpul nostru este cel care simte emoțiile astea, mintea noastră doar le interpretează, dar în corp se întâmplă, de la gât în jos. Cred că este atât de importantă partea de mișcare, măcar că este alergat, dans, mers, dar să îmi dau voie să mă conectez pentru că corpul meu e foarte conectat cu emoțiile, în special cu anxietatea care vine cu multe reacții fiziologice.

Orice emoție vine cu o senzație, o pot identifica în anumite zone ale corpului. O altă emoție spumoasă e furia, tâmplele, privirea, maxilarul se strânge, încordare de mușchi, pumnii se strâng. Trăim în corpul nostru emoțiile și este important să găsim modalități prin care să eliberăm și cu ajutorul corpului, nu doar să înțeleg ce mi se întâmplă. Să lucrez cu corpul meu! Să încep să mă întreb unde în corpul meu simt!”, a spus psihologul.

„Societatea noastră este de la cap în sus!”

Totodată, psihologul este de părere că tot ce ține de online, în exces, ne poate influența simțurile în mod negativ și ne poate deconecta de la senzațiile noastre într-o anume măsură.

„Totul e atât de online, pot shopping online etc. Desigur, toate lucrurile astea sunt atât de bune, dar mă duc în povestea mea cu extremele  când fac doar asta și încep să îmi limitez experiențele de conectare cu oamenii. Prea mult din online ar putea să ne amorțească simțurile și inteligența corpului , a senzațiilor.”

Mai multe