Cum și-a cunoscut Carmen Tănase marea iubire. Gestul care i-a atras atenția la bărbatul care avea să-i devină soț: „Am rămas împreună până la sfârșitul pământesc al lui”

16 septembrie 2024 6:52   PrimeTime
Ultima actualizare:

Carmen Tănase, una dintre cele mai apreciate actrițe din România, a făcut recent mărturisiri emoționante despre povestea de dragoste care i-a marcat viața. Relația ei cu regretatul critic de teatru Victor Parhon a fost una profundă și neconvențională, întinzându-se pe parcursul a 11 ani plini de iubire și înțelegere. Deși destinul i-a despărțit prea devreme, amintirile lor rămân vii în inima actriței.

Prima întâlnire dintre cei doi

Întâlnirea dintre Carmen Tănase și Victor Parhon a avut loc la Iași, pe vremea când actrița era angajată la Teatrul Național „Vasile Alecsandri”. Victor, în calitate de critic de teatru, a venit în oraș alături de o delegație de specialiști. Prima lor interacțiune a fost una profesională, dar un gest al lui Victor i-a atras imediat atenția actriței.

M-am dus să vorbesc cu un coleg care stătea de vorbă cu el, pe scaune. El, atunci, s-a ridicat și s-a închis la haină. Și mi-a atras atenția acest gest. Am zis: 'Un domn'. Ca și atunci, și acum, îi întâlnești din ce în ce mai rar”, a povestit Carmen Tănase în cadrul podcastului „Podcast cu Sens by Natasha”.

Acest gest de politețe și eleganță a fost începutul unei legături speciale. Cei doi au continuat să comunice, descoperind că împărtășesc valori și interese comune, ceea ce a dus la formarea unei relații puternice.

O relație neconvențională, bazată pe iubire și libertate

Carmen Tănase și Victor Parhon au avut o relație atipică, după cum însăși actrița o descrie. Deși s-au căsătorit pentru o scurtă perioadă și au divorțat ulterior, legătura lor nu s-a întrerupt niciodată. Actrița mărturisește că nu a fost adepta formalităților legate de căsătorie, punând mai mult accent pe iubire și respect reciproc.

Eu nu am vrut să mă căsătoresc. Pentru mine, instituția asta nu definește o familie. O familie e bazată pe iubire, pe respect, nu neapărat pe un act. De multe ori, actul ăla a stricat”, a declarat ea.

Victor Parhon, cu 17 ani mai în vârstă, i-a oferit libertatea de care avea nevoie, fără constrângeri sau așteptări impuse. Relația lor a fost caracterizată de comunicare profundă, încredere și respect.

Am avut o legătură foarte frumoasă, bazată foarte tare pe comunicare. Vorbeam foarte mult și foarte multe și chiar dacă ne contram, era constructiv. Ne și certam, la un moment dat ne-am și despărțit, dar tot împreună am rămas. Am avut o relație destul de atipică, bizară. Am rămas împreună până la sfârșit. Până la sfârșitul pământesc al lui”, a adăugat actrița.

Darul cel mai de preț: fiul lor, Tudor

Din iubirea lor a rezultat Tudor, fiul care a adus și mai multă împlinire în viața actriței. Carmen Tănase vorbește cu emoție despre rolul de mamă și despre importanța pe care o are copilul în viața ei.

Dai drumul unui pui de om pe care trebuie să îl pregătești pentru o lume nu foarte comodă. Să îl înveți niște principii de moralitate pe care să le păstreze toată viața. Și m-a învățat că nu există nimic mai prețios în viața asta decât copilul tău. Există o limită la mine: el”, a mărturisit ea.

Prima întâlnire cu fiul ei a fost un moment de neuitat: „Prima dată când l-am văzut, semăna atât de tare cu bărbatul meu și am stat acolo, m-am uitat, a fost ceva incredibil”.

Un final prematur

Din nefericire, în anul 2000, Victor Parhon s-a stins din viață la vârsta de 57 de ani, răpus de cancer pulmonar. Deși fizic nu mai este alături de ea, amintirea lui rămâne vie în inima actriței. 

Mai multe