#Românii au talent

Fetița care a cucerit Germania: „Sunt româncă. Am venit să le cânt și românilor.” Moment unic la Românii au Talent

11 februarie 2023 9:05   PrimeTime
Ultima actualizare:

Emisiunea Românii au Talent s-a bucurat de un moment de excepție creat de Elena Țurcan, fetița care a cucerit Germania în 2021. Micuța soprană în vârstă de 11 ani a făcut senzație în show-ul de la Pro TV.

Elena este fiica unor imigranți români din Germania. La sfârșitul anului 2021, aceasta devenea un star în Germania, după ce a câștigat concursul „Das Supertalent”. 

Părinţii fetiţei, Gabriel şi Laura Țurcan, au emigrat, în 2002, în Germania. Elena a început să fredoneze melodii când avea doar opt luni, după cum a spus mama ei în emisiunea „Das Supertalent“, iar de câțiva ani ia lecții de canto. Micuța soprană s-a hotărât acum să-i cucerească și pe români,

„M-am născut în Germania, dar sunt româncă. Am venit să le cânt și românilor. Am fost în Germania, la «Supertalent», am ajuns până la finală“, a spus fetița când a urcat pe scena de la Românii au talent.

„Și cine a câștigat în anul acela?“, a întrebat Andi Moisescu. „Eu“, a răspuns cu modestie Elena. „Dăruiește-ne ceva și nouă. Uimește-ne!“, i-a spus Andi Moisescu, iar Elena Țurcan a făcut exact acest lucru.

Moment de excepție la Românii au talent. Elena Țurcan, interpretare magică a piesei „O sole mio“

Toți membrii juriului Românii au talent au fost cuceriți de vocea excepțională a Elenei, dar și modul în care interpretat celebra melodie O sole mio. La finalul piesei, micuța soprană a fost aplaudată în picioare de juriu și de public.

„Mi se pare incredibil. Dacă aș fi închis ochii și n-aș fi văzut că e un copil în fața noastră, nu m-aș fi gândit niciodată că tu poți cânta așa la vârsta ta. Drumul tău e scris deja, noi doar ne-am bucurat că te-am avut aici, că ne-ai cântat și nouă. Sunt sigură că vei cânta pe cele mai mari scene ale lumii“, i-a spus Andra.

De-a lungul interpretării ei, am tot încercat să leg vocea de ceea ce văd. Și mi-a fost imposibil. E o surpriză totală și mă bucur că ai ajuns la nivelul la care nu mai cânți pentru validare, ci cânți pentru a obține dragostea publicului. E admirabil că ai venit în emisiunea noastră, o luăm ca pe un cadou“, a adăugat Andi Moisescu. Cu patru de „Da“, Elena Țurcan a trecut în etapa următoare la Românii au talent.

Elena Țurcan a cucerit Germania: „Când sunt pe scena asta, simt că sunt româncă"

În 2021, Elena Țurcan, fiica unor emigranți români, făcea senzație în Germania și câștiga talent-show-ul „Das Supertalent“, de la RTL.

Elena a fost primul concurent care a evoluat în prima ediție a emisiunii și a interpretat „O mio babbino caro“, din opera „Gianni Schicchi“, de Giacomo Puccini. Ea a primit Golden Buzz și astfel a ajuns direct în finală, transmite Adevărul.

În ultimul act de la „Das Supertalent“, Elena a cântat „Ave Maria“ și a obținut cele mai multe voturi din partea publicului, fiind desemnată câștigătoare.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Mai multe