În luna iulie, în cinematografe, apare Denis Ștefan în rolul lui Mihai Viteazul

8 iunie 2022 12:52   PrimeTime
Ultima actualizare:

Pentru oricare producător de filme, un proiect cinematografic despre Mihai Viteazul este o veritabilă provocare, întrucât materialul de referință pe acest subiect este, indiscutabil, capodopera lui Sergiu Nicolaescu, din anii 70.

Ei bine, o echipă de cineaști, din România, a acceptat provocarea și au dus la bun sfârșit un asemenea proiect ambițios.

Premiera va avea loc la București, pe 7 iulie

Astfel, noul film, mai degrabă o docudramă, decât un film artistic, după cum a explicat actorul principal, Denis Ștefan, va avea premiera la București pe 7 iulie, conform unui interviu publicat de MediaFlux.ro

Producția a debutat în anul 2021, în plină pandemie, aceasta fiind o altă provocare a echipei implicată în proiect. Totuși, lucrurile au mers în direcția bună și, în aproximativ o lună, vom putea urmări un nou film despre viața unuia dintre cei mai populari domnitori din istoria țării.

Citește și: EXCLUSIV Denis Ștefan, primele declarații despre rolul lui Mihai Viteazu, în filmul cu Maia Morgestern

Denis Ștefan va interpreta rolul voievodului Mihai Viteazul și Maia Morgenstern va juca rolul mamei acestuia, Teodora Cantacuzino.

În memoria colectivă, rolul de referință îi aparține regretatului Amza Pellea, care l-a interpretat într-o manieră artistică magistrală pe Mihai Viteazul.

În cazul producției contemporane, producătorii au dorit, mai mult ca sigur, și o abordare de tip documentar, distribuindu-l pe Denis Ștefan în rolul principal atât pentru talentul artistic, cât și pentru faptul că seamănă cu Mihai Viteazul.

Denis Ștefan seamănă cu Mihai Viteazul

Craniul domnitorului este depus la Mănăstirea Dealu, reconstituirea cu acuratețe a portretului acestuia fiind accesibilă. Astfel, în cadrul anului „Centenar 2018”, Muzeul Municipiului București a organizat expoziția temporară „Fizionomii Unificatoare «Toți în Unu» – Povestea unui proiect de țară".

„Cu această ocazie, a fost reconstituit și chipul marelui voievod, pe baza măsurătorilor antropometrice și a fotografiilor antropologice realizate, în anul 1920, de către profesorul de anatomie Francisc Rainer, de la Facultatea de medicină din Iași, și descoperite în arhiva Institutului de Antropologie care, astăzi, îi poartă numele”, se arată îtr-un comunicat remis la acea vreme de Muzeul Municipiului București.

Citește și: Denis Ștefan a devenit tată pentru a doua oară. Ce nume a ales pentru bebeluș

Realizarea efectivă a reconstrucției faciale a lui Mihai Viteazul s-a derulat de-a lungul a doi ani, iar de realizarea sa s-a ocupat Radu Tudor Panait.

Așadar, în cadrul muzeului din București, de la Universitate, vizitatorii pot vedea cum arăta Mihai Viteazul, în realitate, la momentul morții, în august 1601.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Mai multe