Statuia lui Mihai Viteazul din orașul Sf. Gheorghe, profanată de necunoscuți. Au scris pe soclu ”TRIANON 1920” şi au desenat un steag roşu-alb-verde


    Persoane necunoscute au scris pe statuia lui Mihai ViteazulFOTO: Facebook/primăria Sfântul Gheorghe
Persoane necunoscute au scris pe statuia lui Mihai ViteazulFOTO: Facebook/primăria Sfântul Gheorghe

Incident neobișnuit în orașul Sfântu Gheorghe din Covasna. Persoane necunoscute au scris pe statuia lui Mihai Viteazul, TRIANON 1920” şi au desenat un steag roşu-alb-verde. Evenimentul a fost anunțat chiar pe pagina de Facebook a Primăriei.

Autoritățile cer sprijinul cetățenilor pentru identificarea autorilor și definesc incidentul drept  o "acţiune provocatoare”. Primarul Antal Arpad "condamnă aceste acţiuni" şi solicită Poliţiei locale şi celei naţionale să investigheze faptele şi să identifice autorii.

De asemenea, Primăria Sfântu Gheorghe face un apel la locuitori ca, "în cazul în care au fost martori la acest act provocator, să anunţe autorităţile".

"Este evident că vorbim despre o provocare şi este foarte important să aflăm cine este autorul. Condamnăm ferm astfel de gesturi", a transmis primarul Antal Arpad, într-un comunicat de presă.

Vineri,  aproximativ 200 de persoane, majoritatea venite din alte judeţe ale ţării, au sărbătorit în Piaţa Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe împlinirea a 101 ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, care a consfinţit destrămarea Imperiului austro-ungar şi unirea Transilvaniei cu România.

Poliția județului Covasna a anunţat că a demarat cercetările pentru identificarea persoanelor care au profanat statuia, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.

Citește și:

Alertă în Covasna! Copil de 3 ani, dispărut de luni după-amiază într-o pădure, găsit la 3 km distanță de casă

oana roman si marius elisei
horoscop zilnic 1 martie jpeg
condimente jpeg
antonia sexy jpg
FotoJet jpg
cub ioana ginghină png
cub iuliana marciuc png
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
image
image
image
image
image
image
Ivona Nenu jpg
cub sexy teniswomen png
4 front doctorita spagara jpg
calendar ortodox 2022 27 ianuarie aducerea moastelor sfantului ioan gură de aur jpg
condimente jpeg
carduri energie scumpa jpg