Patimile Maiei Morgenstern. Dezvăluirile dureroase ale actriței: «Am spus NU»!

Ultima actualizare:

Invitată în emisiunea „40 de întrebări”, moderată de Denise Rifai la Kanal D, Maia Morgenstern a vorbit deschis despre propriile sale patimi și despre dificultățile cu care s-a confruntat, atât în plan personal, cât și pe parcursul celor aproape 40 de ani de carieră artistică.   

Maia Morgenstern a interpretat rolul Fecioarei Maria în „Patimile lui Hristos”
Maia Morgenstern a interpretat rolul Fecioarei Maria în „Patimile lui Hristos”

O carieră impresionantă 

Recent, pe 1 mai, Maia Morgenstern a schimbat prefixul. Renumita actriță în vârstă de 60 de ani are o carieră impresionantă. Ea a dat viață unui număr mare de personaje, atât în cinematografie și în seriale, cât pe scenele teatrelor. De-a lungul timpului, doamna Maia a lucrat cu numeroși regizori, de la Geo Saizesci (Secretul lui Bachus), la Șerban Marinescu (Cel mai iubit dintre pământeni) și regretatul Sergiu Nicolaescu (Orient Express). 

Însă „rolul vieții” pentru Maia Morgenstern a fost cel al Fecioarei Maria. Interpretarea magistrală pe care a avut-o în filmul regizat de Mel Gibson a fost cea care i-a adus Maiei recunoașterea internațională. 

Citește și: Maia Morgenstern, declarații emoționante despre ziua de naștere a fiicei: «Așa a venit Isadora, cu soare și speranță multă»!

„Nu aș vrea să dezvolt complexe”

În cadrul emisiunii, Maia Morgenstern a vorbit pe larg despre rolul pe care l-a interpretat în filmul lui Gibson și a făcut mai multe dezvăluiri „din culise” despre situațiile și provocările care s-au ivit pe platouri. 

Citește și: Chinurile Maiei Morgenstern după ce a jucat în Patimile lui Hristos: „Am fost agresată fizic, scuipată și zgâriată”

Actrița a povestit că a muncit enorm pentru a interpreta cât mai bine și mai autentic rolul mamei lui Iisus din filmul care portretizează ultimele zile ale Mântuitorului, precum și Răstingnirea acestuia.

În film, ea a lucrat alături de Jim Caviezel, actorul care l-a interpretat pe Iisus.

Potrivit declarațiilor de la KanalD, în momentul în care acesta i-a propus să joace o scenă în limba engleză, actrița l-a refuzat:

„Țin minte că Jim Caviezel, cel care l-a interpretat pe Iisus, mi-a propus...<știi, e o scenă grea, e o scenă cu Iisus și mama, hai să o facem în limba engleză pentru a stabili coordonatele, să vedem din punct de vedere emoțional, energetic.> Am spus nu”, a relatat Maia Morgenstern în fața moderatoarei Denise Rifai

Actrița a vorbit și despre motivul care a determinat-o să decline propunerea protagonistului. Astfel, ea i-a spus lui Caviezel că o repetiție în engleză, nefiind prima ei limbă, i-ar putea activa un complex de inferioritate în fața lui.

Din acest motiv, a venit cu propunerea să repete amândoi scena în aramaică, limbă pe care cei doi au fost nevoiți să o învețe pentru scenele din film: 

„Nu e prima limbă pe care o vorbesc, engleza mea se mai poate îmbunătăți și s-ar putea să dezvolt complexe în fața ta (N.R. - i-a spus ea actorului care a interpretat rolul lui Iisus). Nu aș vrea să dezvolt complexe de niciun fel, s-ar putea să apară sau nu. Hai să pornim amândoi de la 0. Limba aramaică nu o vorbim, hai să încercăm să construim scena de la 0”, a continuat să relateze actrița. 

Ea a vorbit și despre relația cu Mel Gibson, dar și despre zvonurile potrivit cărora regizorul ar fi ales-o datorită numelui ei de familie (Maia Morgenstern este născută într-o familie evreiască):

„Nu știu dacă sau ce a speculat presa despre ceea ce spus domnul Mel Gibson în legătură cu numele meu. O fi fost, o fi spus sau nu, mie nu mi-a spus niciodată că m-ar fi ales pentru că mă cheamă într-un anumit fel sau altul. Ceea ce rămâne este modul în care am lucrat, de la început, repetițiile. Felul în care mă apropiam, discutam, lucram fiecare scenă, repetam fiecare scenă, învățam fiecare scenă,” a mai declarat ea. 

„Numai oamenii dragi te pot enerva”

Pe parcursul emisiunii, Maia Morgenstern a vorbit și despre câteva dintre „plăcerile vinovate” pe care le are, dar și despre defectele necunoscute publicului. 

„Din păcate, fac lucruri de care nu sunt foarte mândră (N.R. - la nervi). Spun vorbe pe care, de cele mai multe ori, le regret. La nervi sunt adevăruri pe care le spui într-un mod care poate să distrugă tot, să strice tot și mânia îți întunecă, nu de puține ori, dreapta judecată, echilibrul. Ce e mai important? Care sunt prioritățile? Sunt răsturnate valorile la mânie, e foarte posibil,” susține actrița, citată de site-ul KanalD.

Printre întrebările la care Maia Morgenstern a trebuit să răspundă pe parcursul emisiunii, s-au numărat și unele extrem de dificile: 

“Cât de greu v-a fost să-i spuneți tatei că bunicul a murit la Auschwitz?”,“De câte ori ați fost victima antisemitismului?” și “A meritat filmul lui Mel Gibson patimile Maiei Morgenstern?”.

Actrița a răspuns pe un ton diplomat la toate întrebările din interviu. Cu privire la momentele sale de răbufnire, ea a adăugat: 

„Numai oamenii foarte dragi te pot enerva foarte tare. De-a lungul vieții m-au enervat persoane foarte apropiate, am învățat ce se cuvine să las să mă enerveze și ce se cuvine să dau la o parte. Peste 2 zile nu mai contează o anumită vorbă, o anumită acțiune care astăzi m-ar fi făcut să...nu e important, nu e esențial.”

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
banner Vero Căliman png
image
actualitate.net
image
actualitate.net