Oana Pellea, mesaj de suflet în ziua în care tatăl său, Amza Pellea, ar fi împlinit 90 de ani: “Te iubesc dintoteauna pentru totdeauna”

Ultima actualizare:

    În ziua în care Amza Pellea ar fi împlinit 90 de ani, Oana Pellea a transmis un mesaj emoționantFoto: colaj Click!
În ziua în care Amza Pellea ar fi împlinit 90 de ani, Oana Pellea a transmis un mesaj emoționantFoto: colaj Click!

În 7 aprilie 1931, la Băilești, venea pe lume Amza Pellea, actorul de geniu care a dat viață unor personaje de neuitat, precum Nea Mărin sau Mihai Viteazul. A trăit doar 52 de ani, dar a lăsat pe lume, pe lângă rolurile memorabile și încă atât de actuale, și pe fiica lui, actrița Oana Pellea.

în ziua în care Amza Pellea ar fi împlinit 90 de ani, Oana Pellea a scris pe Facebook un mesaj plin de sentimente de dor și de iubire."Ai venit pe pământ acum 90 de ani într-o superbă zi de 7 apeilie. Ai venit să aduci bucurie oamenilor! Am fost 21 de ani împreună și 38 de ani... tot împreună, dar... despărțiți de oglinda timpului... Ai spus: “Timpul șterge ... Da, dar el știe să păstreze - ca nimeni altul - ceea ce nu trebuie pierdut... “ Ai dreptate. Timpul nu a șters nimic din iubirea noastră și din dorul de tine...care mă arde de 38 de ani...zi de zi!La mulți ani în amintirea celor care te iubesc! Te iubesc dintotdeauna pentru totdeauna ..dar asta o știi! Ce frumos îți sprijini obrazul de Lumină...", a scris Oana Pellea pe rețelele sociale.

Amza Pellea, căsătorit 25 de ani cu Domnica Policrat


    Domnica și Amza Pellea au fost căsătoriți 25 de aniFoto: arhivă
Domnica și Amza Pellea au fost căsătoriți 25 de aniFoto: arhivă

Amza Pellea a fost căsătorit timp de 25 de ani, din 1958 până la moartea sa, în 1983, cu Domnica Mihaela Policart. La trei ani de la nuntă, pe lume a venit Oana, marea fericire a lui Amza.

Amza Pellea, versuri speciale la nașterea Oanei Pellea

Mândru de nașterea fiicei sale, marele actor a scris câteva versuri. ”Te-ai întrupat din stele, / din pulbere, din vânt, / din gândurile mele, / din apă, din pământ / şi din iubirea noastră / clocotitoare, vie ... / Prin tine-ntind o mână/ Spre-nalt, spre infinit, / iar tu te legi prin mine / de cei care-au murit. Prin tine devin veşnic / şi capăt sens şi țel, / prin tine sunt puternic, / sunt piatră, sunt oţel / şi, datorită ţie, / fetiţa mea cea mică, / de-acuma lui tăticu / de moarte nu-i e frică!”

Oana Pellea și-a pierdut tatăl când avea 21 de ani, la scurt timp după ce își începuse cariera de actriță, o carieră pe care Amza nu a vrut-o pentru fiica lui, dar pe care a acceptat-o după ce și-a dat seama de talentul ei. La 20 de ani după moartea lui Amza s-a stins și Domnica, femeia despre care actorul a știut din prima clipă că-i este sortită. Domnica Pellea a ales să rămână acasă toată viața și să aibă grijă de fiica și de soțul ei. N-a regretat niciodată această decizie, dimpotrivă, ”ea era stâlpul familiei”. ”Fără asta mică – mama era minionă – nu eram nimeni”, a declarat Oana Pellea că ar fi recunoscut Amza înainte de a muri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
florin piersic  jpg
Theo Rose jpg
banner gabriela cristea png
banner catinca oana roman png
roberto cavalli GettyImages 462625565 jpg
ariana grande rochie floare jpg
cub theo rose png
banner romeo dumitrache tată Jador png
image
actualitate.net
image
actualitate.net