Mihai Găinușă, dezamăgit de emisiunile românești. Ce a spus despre Chefi la Cuțite
Mihai Găinușă, fosta gazdă a show-ului „Cronica Cârcotașilor” și-a expus părerea sinceră despre transformările prin care a trecut umorul românesc de-a lungul timpului. Vedeta consideră că ceea ce noi numim în ziua de astăzi „umor” și ceea ce vedem în emisiunile de divertisment sau în filme este doar amintirea comicului de odinioară.
Invitat în podcastul „Vin de-o poveste”, moderat de Radu Țibulică, actualul prezentator de la Național FM nu s-a sfiit să dea de pământ cu emisiunile umoristice apărute în ultimii ani. Consideră că umorul a suferit o involuție, oferind drept exemplu emisiunea „iUmor”, de la Antena 1.
Mihai Găinușă: „Niciunul din juriu nu are umor”
Vedeta a continuat discuția pe marginea subiectului „iUmor”, fiind de părere că nucleul funcționării ei a fost Mihai Bendeac, așa cum Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea animau reality-ul culinar „Chefi la cuțite”.
„Mi se pare că la televizor, deși e o emisiunea care se numește «iUmor», îmi pare rău să spun, dar niciunul din juriu nu are umor. Îmi pare rău că vă spun treaba asta. Dar când chemi pe cineva în juriu trebuie să fie un tip cu umor.
Îmi place Delia foarte mult, dar unde e umorul? Cum poate să jurizeze cineva care nu pare să aibă umor, precum Cheloo? Nu urmăresc, dar printre participanți or fi și niște oameni care au umor. Uite Bendeac ținea emisiunea, așa cum «Chefi la Cuțite» era ținută de cei trei chefi. Acuma pe cine…? Mă rog, în fine”, a declarat Mihai Găinușă, în podcastul „Vin de-o poveste”.
„Nu faci chestii previzibile și trase de păr”
Umorul din comediile românești nu reușește să egaleze originalitatea filmelor care se făceau acum 40 de ani. Mihai Găinușă consideră că filmelor românești de comedie le lipsește umorul autentic și oamenii care știu cu adevărat cu ce se mănâncă această meserie.
„Dacă mă întrebi de filmele românești de comedie n-o să-ți răspund pentru că nu vreau să jignesc pe nimeni. Se jignesc singuri făcând aceste filme. E treaba lor. E slab umorul, foarte slab. Trebuie să lucrezi cu niște oameni care au ceva în cap (n.red.: ca să devină umorul mai bun). Care pot să lucreze umor calumea. Nu să faci chestii previzibile și trase de păr, umor de situație de 3 lei, copiat din filme care se făceau acum 40 de ani”, a mai declarat Mihai Găinușă, pentru sursa citată.