Paul Ipate devine Indiana Jones, în căutarea aurului dacic. Uite ce parteneră frumoasă are!

31 octombrie 2022 15:08   PrimeTime

Paul Ipate este protagonistul noii serii de la History Channel, „Misterul Aurului Dacic”, a cărei prim episod va fi difuzat în premieră, luni, 31 octombrie, pe cunoscutul canal TV.

Aurul lui Decebal, într-o prezentare diferită

În urmă cu aproape 2000 de ani, romanii au cucerit Dacia, un ținut în care se putea găsi aur literalmente oriunde: de la albia râurilor până la defileurile întortocheate și vârfurile împădurite. Diseară, de la ora 21:00, alăturați-vă actorului și pasionatului de istorie Paul Ipate și exploratoarei Simina Cernat în căutarea comorilor dacice pierdute, a locurilor secrete în care sunt ascunse tone de aur, precum și a blestemelor mortale care i-au lovit pe cei care au săpat prea adânc, de la Roma până la Sarmizegetusa”, se arată în descrierea noii mini-serii de la History Channel.

Citește și: Doreii au împrăștiat oasele dintr-un cimitir preistoric, lângă Deva

Cei doi protagoniști, actorul Paul Ipate și aventuriera Simina Cernat , vor explora locurile și legendele țesute în jurul aurului lui Decebal. Producătorii promit reconstituiri, interviuri cu experți și istorici din Europa și chiar experimente aflate la granița dintre știință și ocultism.

Dacă Paul Ipate este binecunoscut publicului din România, Simina Cernat are o nișă mai restrânsă de fani. Originară din Bacău, Simina Cernat semnează cartea „Samsara”, publicată la finalul anului 2018. Autorea relatează experiențele trăite, timp de patru ani, prin Asia. De asemenea, ea coordonează un blog foarte apreciat în rândul turiștilor dornici de aventuri.

Vezi și: Cum a fost lăsat de izbeliște un tezaur monetar dacic, într-o pădure din județul Alba

Misterul Aurului Dacic este un film adresat celor care vor să afle despre istorie și despre strămoșii acestui popor. Acest film livrează istorie împachetată într-un ambalaj artistic, cu emoție și rafinament vizual, fără să cădem în extreme dacopate sau în senzaționalisme ieftine. E o serie care merita privită inclusiv cu copiii pentru că are multă magie și reverie”, a explicat regizorul mini-seriei, Marin Dinescu, într-un interviu acordat CineAmator.ro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!        

Mai multe