Producția momentului. Este pe Netflix, se bazează pe evenimente reale și a fost clasificat drept cel mai bun serial de război din istorie

26 octombrie 2023 9:22   PrimeTime

În ciuda faptului că este lansat în anul 2010, un serial, produs de HBO, dar care poate fi vizionat pe platforma de streaming Netflix, a fost clasificat drept cel mai bun serial de război din istorie și încă cucerește întreaga planetă. Despre ce producție este vorba?

Dacă ești adeptul serialelor și al orelor petrecute în fața micilor ecrane, atunci trebuie să urmărești această producție. Este perfectă și pentru un weekend de poveste în familie, datorită acțiunii pline de suspans și a actorilor care-și interpretează bine rolul. Vorbim, bineînțeles, despre „The Pacific”.

Miniseria, produsă de HBO, lansată în anul 2010, cu un scor de 91% pe Rotten Tomatoes, 86% pe Metacritic și de 8.3/10 pe iMDB, se bucură de recenzii pozitive și rating-uri ridicate, și a fost clasificată drept cel mai bun serial de război din istorie. „The Pacific” povestește acțiunile a trei soldați americani din US Marine Corps – Robert Leckie, Eugene Sledge și John Basilone, din unități diferite – în timpul Războiului din Pacific.

„The Pacific” este „succesorul spiritual” al „Band of Brothers”

Serialul poate fi vizionat pe platforma de streaming Netflix, durata unui episod este de 45 de minute, suficiente cât să îți stârnească interesul pentru a le urmări și pe cele viitoare. Robert Leckie, Eugen Sledge și John Basilone, personajele principale în jurul cărora se concentrează întreaga poveste, vor pătrunde și prin păduri tropicale din Cape Gloucester și prin fortărețele din Peleliu, câștigând și o victorie împotriva japonezilor, la Guadalcanal.

Bineînțeles, miniseria este inspirată din fapte reale, cât și din cărțile „Helmet for My Pillow”, de Robert Leckie și din „With the Old Breed”, scrisă de Eugen B. Sledge, dar și din câteva pasaje din „Red Blood, Black Sand”, de Chuck Tatum. De asemenea, „The Pacific” este „succesorul spiritual” al „Band of Brothers” din 2001 („Camarazi de Război” n.r), produs tot de HBO, bazat pe cartea omonimă a istoricului Stephen Ambrose. În „Band of Brothers” este prezentată povestea Easy Company, o unitate faimoasă din cadrul armatei americane, care a luptat în Al Doilea Război Mondial în Europa.

Așadar, dacă v-a plăcut „Band of Brothers”, nu are cum să nu vă placă și „The Pacific”. La fel ca în cazul primul film, producători executivi sunt regizorul Steven Spielberg și actorul Tom Hanks.

Mai multe