Alarmant! Doar 3 românce au marcat în meciul Gloria Bistrița - CSM București

8 septembrie 2024 12:18   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Incredibil, dar adevărat! În prima confruntare 100% românească din istoria fazei grupelor Ligii Campionilor, Gloria Bistrița - CSM București (scor 30-26) au marcat doar 3 jucătoare din România! În rest, a fost un festival al străinelor, așa cum e, de fapt, campionatul nostru.

Actualul sezon din Liga Campionilor a început cu o mare surpriză. Gloria Bistrița, debutantă în această competiție, a învins în propria sală, cu scorul de 30-26 (16-13), una dintre veșnicele favorite la cucerirea trofeului, CSM București! A fost și primul duel între formații din România în faza grupelor, din istoria competiției. Super-vedetele „tigroaicelor” nu au avut nici o șansă la Bistrița, acolo unde cei 2.803 fani locali și-au împins de la spate favoritele. Încă o dată s-a dovedit că atunci când Cristina Neagu are o zi proastă nu merge echipa. Ea a reușit doar patru goluri, foarte puțin pentru nevoile CSM-ului. De la învingătoare s-au remarcat Kirdiaşeva, Mbengue Rodriguez și Fujita, toate cu câte 6 goluri.

Neagu, Dindiligan și Pintea, singurele marcatoare din România în meciul „românilor” din Liga Campionilor

O mare problemă pentru handbalul autohton este, însă, aceea a absenței jucătoarelor românce. Pentru că, în afara Cristinei Neagu, au mai fost doar două compatrioate care au marcat în acest meci între două echipe din România: Alexandra Dindiligan și Crina Pintea, ambele câte un gol tot pentru CSM București. În rest, numai străine au fost pe tabelă! De altfel, în afara lor, a mai fost folosită extrem de puțin Bianca Bazaliu la Bistrița. În rest pe teren s-au aflat numai jucătoare din străinătate, o adevărată rușine pentru handbalul românesc, dar și pentru două echipe susținute în proporție de cel puțin 90% de bani publici.

Mai multe