#Jocurile Olimpice Paris 2024

Când ar trebui Sabrina Voinea să primească verdictul de la TAS și bronzul înapoi. Un avocat sportiv lămurește situația: „Sunt șanse”

7 august 2024 13:38   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Sabrina Voinea își pune speranțele în Tribunalul de Arbitraj Sportiv pentru a-i face dreptate și a-i acorda medalia de bronz de la finala de la sol de la Jocurile Olimpice Paris 2024.

Gimnasta de 17 ani aduce dovezi care arată că a fost nedreptățită și subevaluată. Un avocat român detaliază situația sportivei și menționează că verdictul este așteptat în curând.

Motivul pentru care Sabrina Voinea a pierdut medalia în finala de la sol

Sabrina Voinea a obținut un punctaj de 5.900 pentru dificultate și 7.900 pentru execuție. Deși sportiva în vârstă de 17 ani a fost penalizată cu o zecime de punct, această penalizare a împiedicat-o să ajungă pe podium.

După finală, Nadia Comăneci a cerut lămuriri din partea arbitrilor și a aflat că penalizarea Sabrinei a fost cauzată de "o fotografie în care o mică parte a călcâiului ei a ieșit ușor din linie."

Camelia Voinea, mama și antrenoarea Sabrinei, a postat mai multe imagini din timpul exercițiului fiicei sale, care arată că sportiva nu a ieșit din covor. Aceeași concluzie a fost confirmată și de analiza imaginilor efectuată de NBC.

Când ar putea fi emis primul verdict de la TAS

Sabin Gherdan, președintele Asociației Române de Arbitraj Sportiv, a explicat care sunt pașii următori în procesul de contestație și a dezvăluit când ar putea fi emis primul verdict de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

„Există posibilitatea ca rezultatul să fie modificat în urma contestației, care inițial a fost respinsă și acum este contestată în fața TAS, divizia ad-hoc de la Paris.

Toate deciziile sunt publicate pe site-ul TAS, iar dintre cele opt cazuri deja soluționate, doar unul a fost acceptat. În teorie, este posibil ca clasamentul să fie schimbat și sportiva noastră să primească medalia respectivă.

Procedura este foarte rapidă. Conform regulilor arbitrale ale TAS, divizia ad-hoc ar trebui să pronunțe o soluție în termen de 24 de ore de la înregistrarea cererii.

Astfel, până la finalul zilei ar trebui să avem o decizie. (...) Mă aștept ca în această seară să fie comunicată decizia, dar nu și motivarea acesteia. Ulterior, vom afla detaliile.

Există, de asemenea, posibilitatea ca, în cazuri excepționale, Curtea și arbitrii să considere că sunt necesare informații suplimentare și, în acest caz, soluționarea ar putea fi amânată pentru o scurtă perioadă”, a declarat oficialul pentru Euronews.

Mai multe