Desi era pozitiv COVID-19, Novak Djokovic i-a primit pe reporterii „L'Equipe” în 18 decembrie!

11 ianuarie 2022 10:14   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Afacerea Djokovic e departe de a se fi încheiat. Cotidianul francez „L'Equipe” a dezvăluit că la sfârșitul anului trecut reporterii săi s-au întâlnit cu Novak Djokovic la Belgrad pentru a-i înmâna trofeul „Campionul campionilor 2021”. Problema este că acea întâlnire s-a produs la două zile după ce jucătorul de tenis sârb fusese depistat pozitiv cu COVID-19... Adică într-un moment în care acesta ar fi trebuit să stea izolat.

Participant la acea vizită, reporterul Franck Ramella a precizat că al său coleg, fotoreporterul Etienne Garnier, și-a instalat studioul său temporar într-unul din saloanele de la Novak Center, academia de tenis pe care campionul sârb o are la Belgrad. La întâlnirea care a durat 90 de minute, atât ziariștii, cât și Djokovic au purtat mască de protecție. Iar jurnalistul a precizat că atunci când a fost rugat să o dea jos, câteva clipe, pentru fotografii, sportivul a refuzat. De asemenea, acesta a subliniat faptul că la final Djokovic l-a bătut pe umăr și i-a spus: ”Îmbrățișați acest frumos oraș care este Parisul”. Și că sârbul ar fi adăugat că luni a făcut testul înainte de plecarea în Australia și că acesta ar fi ieșit... negativ!

Novak Djokovic e cap de serie la Australian Open 2022

La o zi după ce instanța a respins decizia de anulare a vizei de intrare în Australia pentru jucătorul sârb, Djokovic s-a antrenat, astăzi (marți, 11 ianuarie), la Melbourne Park. Acesta a fost văzut încălzindu-se în sala de forţă înainte de a intra într-o zonă rezervată jucătorilor şi de a se deplasa spre terenul central. Potrivit presei australiene, organizatorii l-au desemnat cap de serie numărul 1 la Australian Open 2022 pentru tragerea la sorţi care se va desfășura joi.

Tot azi, presa australiană a anunţat că Djokovic ar fi asigurat într-un formular că nu a călătorit în cele 14 zile premergătoare zborului său către Australia. Cu toate acestea, el ar fi părăsit Serbia pentru a se antrena în Spania în perioada Anului Nou.

Cu toate că judecătorul i-a permis lui Djokovic să pătrundă în Australia, în urma depistării unui viciu de procedură în timpul formalităților vamale, ministrul Imigrării din țara-continent ar putea decide o nouă anulare a vizei, pe baza prerogativelor de care dispune. Este de aşteptat ca acesta să se pronunţe curând.

Mai multe