S-a aflat motivul pentru care judecătorul i-a dat câștig de cauză lui Djokovic

Publicaţia australiană ”The Age” a prezentat presupusul motiv pentru care judecătorul Kelly a decis în favoarea lui Novak Djokovic. Potrivit acesteia, sportivul nu a beneficiat de timpul promis pentru a formula obiecţii la intenţia de anulare a vizei de către autorităţile australiene de frontieră.

Novak Djokovic a câștigat de 9 ori Australian Open (Foto: Guliver / GettyImages)
Novak Djokovic a câștigat de 9 ori Australian Open (Foto: Guliver / GettyImages)

Mai exact, lui Djokovici i s-a spus, joia trecută, la ora locală 05.20 dimineaţa, că are timp până la ora 8.30 pentru a face obiecţii ca răspuns la intenţia autorităţilor de a lua în considerare anularea vizei de intrare în Australia, conform secţiunii 116 din Legea privind migraţia.

Campionului i s-a cerut să prezinte punctul de vedere la ora 06.14, iar ofiţerul Forţelor de Frontieră a luat decizia de anulare a vizei la 07.42. "Aşadar, reclamantului i s-a refuzat termenul acordat iniţial, până la ora 8.30, pentru a face unele comentarii”, a precizat judecătorul Kelly, care a adăugat că, dacă Djokovici ar fi avut la dispoziţie timpul până la 8.30, atunci s-ar fi consultat cu alte persoane şi ar fi putut să se întrebe de ce viza nu ar trebui să fie anulată.

Aceste informaţii au reieşit din stenograma discuţiei pe care Djokovic a purtat-o cu ofiţerul Forţelor de Frontieră care l-a interogat la sosirea în Australia.

Iată dialogul dintre aceștia:

Ofiţer: Deci interviul se reia la ora 5.20. Bine! V-am transmis deja notificarea privind intenţia de a lua în considerare anularea vizei şi, în momentul de faţă, aveţi nevoie... Mi-aţi spus că aveţi nevoie de odihnă, până la 8.00-8.30. Şi atunci aţi putea vorbi din nou cu avocatul.

Novak Djokovic: Da.

Ofiţer: Şi obţineţi mai multe informaţii!

Novak Djokovic: Da.

Ofiţer: Deci este absolut în regulă. Pentru că am vorbit cu supervizorii mei şi sunt mai mult decât fericiţi să...

Novak Djokovic: Bine, grozav.

Ofiţer: ...să vă odihniţi. Deci mai sunt întrebări?

Novak Djokovic: Nu mai sunt întrebări, deocamdată.

Ofiţer: Deci ceea ce se va întâmpla este că, pentru că îmi voi termina tura, acest caz va fi predat unei alte echipe. Un alt ofiţer de caz va veni şi va vorbi. Se vor prezenta ei înşişi...

Novak Djokovic: Bine.

Ulterior, acea "înţelegere", potrivit judecătorului Anthony Kelly, nu a mai fost respectată.

Al doilea ofiţer a venit la 06.07 şi i-a spus lui Djokovic că, dacă nu răspunde la interviu, atunci "o decizie ar putea fi luată pe baza informaţiilor care sunt la îndemână", în acel moment. Ofiţerul l-a informat că va fi dus la un hotel de către contractorul guvernamental Serco. Apoi l-a întrebat dacă mai are ceva de adăugat.

Novak Djokovic: Ei bine, aşa cum am spus mai devreme, sunt surprins că nu există suficiente informaţii cu privire la motivul pentru care mi s-a acordat scutirea medicală de către Comisia Medicală Independentă a statului Victoria, care a confirmat că am îndeplinit criteriile pentru a intra în Australia pe baza.... pe baza criteriilor pe care le-au impus, care nu se află pe hârtia pe care mi-aţi citit-o. (...) Aşa că am furnizat... Am furnizat documente medicale. La 16 noiembrie am fost pozitiv la PCR. Test PCR pozitiv COVID-19. În 22 am fost negativ. Am trimis analizele de sânge pentru anticorpi. Am avut o cantitate suficientă. Mi s-a permis accesul în Australia şi am primit documentaţia care susţinea scutirea mea medicală şi declaraţia de călătorie de la guvernul federal.

Ofiţer 2: Bine. Mai este ceva ce aţi dori să adăugaţi?

Novak Djokovic: Nu.

Instanţa de la Melbourne a revocat, astăzi, anularea de către autorităţile federale australiene a vizei de intrare în ţară a jucătorului sârb de tenis Novak Djokovic. Acesta a obţinut în acelaşi timp eliberarea din hotelul de imigranţi în care a fost cazat după sosirea din Australia. El s-a deplasat la sediul firmei de avocatură care l-a reprezentat. Pe de altă parte, avocatul Guvernului federal de la Canberra, Christopher Tran, a declarat că ministrul australian al imigrării, Alex Hawke, va lua în considerare o nouă anulare a vizei de intrare în ţară a lui Novak Djokovic.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net