Lovitură de teatru: lui Djokovic i s-ar putea anula din nou viza de Australia

Australienii par oameni la locul lor și liniștiți, dar de fapt sunt și ei predispuși la scandal la fel ca restul lumii. După ce judecătorul a decis că Novak Djokovic are drept de intrare în Australia, ministrul imigrării vrea să îi anuleze din nou viza!

Novak Djokovic este motiv de ceartă între autoritățile australiene (FOTO: EPA)
Novak Djokovic este motiv de ceartă între autoritățile australiene (FOTO: EPA)

Avocatul guvernului, Christopher Tran, a declarat, luni, că ministrul imigrării, Alex Hawke, va lua în considerare o nouă anulare a vizei de intrare în ţară a tenismenului Novak Djokovic, după ce instanţa din Melbourne a decis să revoce prima anulare. Conform declarațiilor lui Tan, ministrul imigrării se va gândi dacă îşi va exercita "puterea personală de anulare”, chiar dacă judecătorul Anthony Kelly a casat decizia ministrului Afacerilor Interne de a anula viza primită de jucătorul sârb. Totuși, judecătorul a avertizat că, dacă ministrul ia decizia de anulare, Djokovic nu se va mai putea întoarce timp de trei ani în Australia. În plus, hotărârea ar putea fi atacată din nou.

Potrivit ”The Guardian”, în conformitate cu secţiunea 133C(3) din Legea privind migraţia, Alex Hawke ar putea anula din nou viza în următoarele condiţii: deoarece există un motiv pentru anularea vizei (în acest caz pretinsa ameninţare la adresa sănătăţii publice, pentru că Djokovic nu este vaccinat), titularul de viză "nu-l convinge pe ministru că temeiul nu există" şi pe baza faptului anularea vizei că ar fi în interes public. Conform aceleiași surse citate de news.ro, Djokovic ar putea contesta şi această decizie, dar ar avea mai puţine şanse de succes în instanţă.

Djokovic a primit drept de intrare în Australia din partea judecătorului

Luni, 10 ianuarie, judecătorul Anthony Kelly a anulat decizia autorităţilor de anulare a vizei lui Djokovic şi a ordonat ca sportivului să i se permită să rămână în Australia. Lui i se va returna paşaportul, judecătorul ordonând să fie eliberat imediat din centrul de carantinare unde a fost ținut de la începutul scandalului.

Tenismenul a venit în Australia pentru a participa la Australian Open, primul Grand Slam al anului, care începe la 17 ianuarie. Chiar dacă nu e vaccinat, el a spus că a fost bolnav în luna decembrie de coronavirus și de aceea poate intra în Australia și fără vaccin. În plus, el beneficia de o viză din partea organizatorilor, care i-ar fi permis să intre în țara-continent și fără vaccinul obligatoriu. Numai că miercuri, 5 ianuarie, a fost oprit 8 ore în vamă, iar viza i-a fost anulată. A fost plasat într-un centru de carantină pentru imigranți în așteptarea procesului apelului pe care l-a depus și care ar fi trebuit să se judece inițial joi. Numai că, pentru a avea timp să studieze cazul, judecătorul a decis amânarea lui până luni, 10 ianuarie, iar acum a dat verdictul.

Novak Djokovic este de 9 ori campion la Australian Open și de 20 de ori câștigător în turneele de Grand Slam. El ar putea stabili un nou record al titlurilor de Mare Șlem câștigate dacă se va impune la Melbourne, la turneul care va începe luni, 17 ianuarie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net