#Jocurile Olimpice Paris 2024

Există șanse să primească medalia înapoi? Nadia Comăneci intervine decisiv pentru România. Exercițiul Sabrinei Voinea va fi reanalizat. VIDEO

6 august 2024 14:00   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Exercițiul efectuat de Sabrina Voinea la sol în finala de la Jocurile Olimpice de la Paris urmează să fie reanalizat. Fosta mare gimnastă Nadia Comăneci a fost contactată marți de către Federația Internațională de Gimnastică (FIG), în urma mai multor contestații pe care le-a depus.

În această dimineață, Nadia Comăneci a trimis mai multe solicitări președintelui Federației Internaționale de Gimnastică, Morinari Watanabe.

Conform surselor Antena 3 CNN, președintele FIG a transmis un mesaj Nadiei Comăneci în care i-a confirmat că exercițiul Sabrinei Voinea va fi reanalizat pentru a verifica eventuale nereguli.

Nadia Comăneci a sprijinit constant gimnastele românce neîndreptățite

Nadia Comăneci a sprijinit constant gimnastele românce care au fost penalizate nedrept la Jocurile Olimpice de la Paris, în urma prestațiilor lor de luni.

Fosta gimnastă a publicat un videoclip cu exercițiul la sol al Sabrinei Voinea, în care susține că „nu observ călcâiul atingând pământul”.

În paralel, mama Sabrinei Voinea, Camelia Voinea, a depus o plângere la Protecția Copilului, contestând „nedreptatea” suferită de fiica sa. Camelia Voinea a postat pe Facebook un videoclip cu exercițiul Sabrinei, argumentând că aceasta nu a ieșit din covorul de gimnastică.

Ea afirmă că „nedreptatea a fost comisă doar în cazul Sabrinei, în ceea ce privește zecimea, în timp ce celelalte gimnaste și-au primit notele corecte pentru prestațiile lor”.

Camelia Voinea va face contestație

Camelia Voinea a menționat că se va adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) și Protecției Copilului pentru a contesta această „nedreptate”.

Ea a subliniat că Federația Română de Gimnastică (FRG) ar trebui să apere drepturile Sabrinei și că orice contestație ar trebui să fie strict legată de zecimea pierdută, nu de notele altor sportive.

Mama Sabrinei a anunțat că a depus o contestație privind nedreptatea legată de zecimea neacordată Sabrinei, afirmând că aceasta era pe podium înaintea celor două gimnaste care au fost plasate deasupra ei.

Camelia Voinea a promis că va continua să lupte pentru drepturile fiicei sale, afirmând că va aduce la lumină toate nedreptățile și va solicita o expertiză amănunțită, inclusiv o verificare a notei acordate de arbitra română în calificările la sol. â

Ea a declarat că intenționează să ducă această problemă până la capăt, fiind hotărâtă să expună toate neajunsurile și injustițiile întâmpinate.

Camelia Voinea a concluzionat mesajul său pe Facebook cu întrebări referitoare la lipsa Sabrinei de la competiția de individual compus, reamintind performanțele recente ale fiicei sale la Campionatul European.

Ea a cerut o evaluare detaliată a întregului proces de jurizare, exprimându-și profunda dezamăgire și hotărârea de a obține justiție pentru Sabrina Voinea.

Mai multe