Există și dinamoviști fericiți. La ce sport au devenit campioni

3 iunie 2022 15:11   Alte sporturi

Într-o perioadă în care numai dinamovist nu e bine să fii, echipa de rugby sub 19 ani a clubului bucureștean a readus zâmbetul pe buzele fanilor.

”Alb-roșii” au învins pentru prima dată după trei ani pe LPS Constanța, scor 31-25, chiar în finala campionatului național, cucerind astfel un titlu nesperat. Iar bucuria a fost pe măsură. ”Sunt un antrenor fericit, sunt fericit pentru acest grup de copii superbi, care au muncit timp de trei ani și ne-am văzut visul cu ochii. E prima victorie în fața lor după trei ani, după titlul de la U16 am mâncat numai bătăi de la ei. Am muncit, am muncit , am muncit și am reușit într-un final să aducem titlul acasă”, a declarat după finală antrenorul dinamoviștilor, Andrei Gurănescu. Căpitanul echipei, Iulian Melinte, a rememorat această perioadă foarte plastic: ”A trebuit să plângem foarte mult în campionat ca să câștigăm acum”. Acesta are un ritual special înaintea meciurilor: ”Trebuie să mă rog foarte mult înainte de un meci foarte greu. A funcționat, ca de fiecare dată. Rolul de căpitan mă consumă foarte mult. Acum, după meci, sunt răgușit, dar a meritat. Un comandant trebuie să-și tină mereu soldații în frâu și sunt foarte fericit pentru această victorie”.

Component al naționalei de juniori, Eduard Cioroabă spune că de trei ani așteaptă acest moment: ”Ne-au bătut și în tur și în retur, același lucru s-a întâmplat și la U16, dar i-am bătut exact când a trebuit. Ne bucurăm, am strâns rândurile și s-a văzut munca. În trei ani asta ne-am propus”.

Au sărbătorit titlul la un grătar

Antrenorul echipei, fostul internațional Andrei Gurănescu știe și cum va serba alături de sportivii săi cucerirea titlului: ”O să sărbătorim frumos, cu un grătărel”, a dezvăluit antrenorul Andrei Gurănescu.

Pentru prima dată, finala U19 s-a disputat pe noul stadion Național de rugby ”Arcul de Triumf”, ceea ce i-a ambiționat și mai mult pe jucători. ”E o onoare, e un teren sacru. O onoare să jucăm aici, o fericire pe care nu o pot exprima în cuvinte. Înainte de meci antrenorul ne-a spus să ne bucurăm pentru că a fost primul nostru meci aici”, a spus Eduard Cioroabă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe