Șansă nesperată pentru rugbyștii români. Se califică direct la Cupa Mondială?

Clasată pe locul 3 în preliminariile Cupei Mondiale de rugby, naționala României va participa la turneul de recalificare, programat în noiembrie. Numai că e posibil ca ”Stejarii” să se califice direct la competiția programată anul viitor, în Franța, după ce forul mondial a anunțat că analizează o posibilă încălcare a regulamentului de către spanioli.

Florin Surugiu are șansa de a juca la o nouă Cupă Mondială cu România (FOTO: Sportpictures)
Florin Surugiu are șansa de a juca la o nouă Cupă Mondială cu România (FOTO: Sportpictures)

Concret, World Rugby va convoca o comisie judiciară independentă pentru a examina o potenţială încălcare, de către Federația Spaniolă, a Regulamentului referitor la eligibilitatea jucătorilor de a juca în echipa naţională de seniori în timpul Campionatului Europei de Rugby 2021 şi 2022, competiție care a permis spaniolilor să se califice la Cupa Mondială. ”După ce a efectuat o investigaţie iniţială, Federaţia Internaţională consideră că se justifică o revizuire oficială independentă, aşa cum se prevede în regulamentele World Rugby. Federaţia Spaniolă de Rugby a cooperat pe deplin pe parcursul anchetei iniţiale”, a anunţat forul într-un comunicat.

Preşedintele Comitetului Judiciar Independent de World Rugby, Christopher Quinlan QC, va forma un Comitet Judiciar pentru a obţine "clarificări cât mai curând posibil, având în vedere impactul potenţial pe care acest lucru l-ar avea asupra Cupei Mondiale de Rugby 2023”, a mai scris World Rugby în comunicat.

România ar urma să joace în recalificări

Spania s-a clasat pe locul 2, direct calificant la Cupa Mondială, după Georgia, de asemenea calificată, dar înaintea României, care merge în recalificări.

Recalificările vor avea loc în luna noiembrie, în Franța, împotriva altor trei naționale, care vor reprezenta America de Nord, Africa și Asia. Cel mai probabil - încă nu s-au încheiat calificările în acele zone - acestea vor fi SUA, Zimbabwe și Hong Kong. Doar prima clasată la acel turneu de recalificare va obține biletele pentru marea competiție programată în Franța, în 2023. 

Puteți urmări știrile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net