Lotul național al României a câștigat o importantă competiție sportivă internațională

22 septembrie 2022 18:44   Alte sporturi
Ultima actualizare:

În premieră, reprezentanții României au câștigat prestigioasa competiție de înaltă acrobație aeriană European Open Advanced Aerobatic Championships, aflată la a 12-a ediție, joi, 22 septembrie.

Competiția s-a desfășurat la aerodromul Clinceni, din Ilfov

Pentru prima oară, aceasta competiție a fost câștigată de reprezentanții țării noastre, atât la clasamentul individual, prin Vlad Alexandru Popescu și Dan Ștefanescu(n.r. fiul legendarului pilot de înaltă acrobație cu același nume), cât și în clasamentul pe echipe. Aceste rezultate sunt obținute după mulți ani de muncă, antrenamente, demersuri pentru obținerea fondurilor necesare flotei și infrastructurii etc., dar totul merită din plin când asculți imnul României.

Toți invitații au fost impresionați de aerodromul Clinceni și de organizarea competiției, meritul fiind al colegilor care au fost implicați timp de săptămâni întregi în realizarea și susținerea evenimentului.

Sezonul internațional de acrobație 2022 s-a încheiat”, a transmis George Rotaru, director al Aeroclubului României.

De asemenea, George Rotaru, care este, la rândul său pilot de acrobație, a anunțat rezultatele obținute de reprezentanții Aeroblubului României, la alte competiții prestigioase de profil: locul 2 individual și locul 2 pe echipe mondial, la clasa Intermediate, acrobație cu avionul- locul 3 mondial, pe echipe la clasa Advanced, acrobație cu planorul- locurile 1 și 2 individual și locul 1 pe echipe european, clasa Advanced, acrobație cu avionul.

Citește și: Ce căutau Dan Negru și Connect-R unul lângă altul în avion! Mesaj dur transmis de prezentatorul TV

În ultimii ani, Aeroclubul României a câștigat vizibilitate și notorietate, la diverse competiții sau show-uri aviatice. Mai multe aerodromuri din țară au fost reabilitate și modernizate, facilitând accesul tinerilor la acest sport cu motor.

Cel mai reprezentativ aerodrom al Aeroclubului este cel din localitatea ilfoveană Clinceni.

De asemenea, instituția s-a remarcat prin faptul că mai multe modele de avioane, care au făcut istorie, dar erau trase pe dreapta sau aflate în conservare, au fost restaurate și reabilitate, fiind din nou apte pentru zbor.

Vezi și: Avionul cu reacție împlinește 82 de ani. Chiar a fost inventat de Henri Coandă?

Astfel, respectivele aeronave, pot fi admirate la spectacolele aviatice, din întreaga țară, reluate după încheierea pandemiei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Mai multe