România, 3 înfrângeri la Cupa Mondială de rugby. „Stejarii”, învinși din nou la 0

1 octombrie 2023 11:02   Alte sporturi

România a înregistrat o nouă înfrângere la Cupa Mondială de rugby, disputată în Franța, după ce a pierdut, sâmbătă, în fața reprezentativei din Scoția. „Stejarii” au fost învinși categoric, scor 84-0, după alte două partide pierdute: 8-82 în fața Irlandei de Nord și 0-76 cu Africa de Sud, cu mențiunea că grupa României este una foarte dificilă. Țara noastră speră, totuși, la o victorie, în fața lui Tonga, ocupanta locului patru în grupă, cu zero puncte acumulate, pe locul cinci fiind România în aceeași situație. 

Presa franceză a fost necruțătoare în privința „stejarilor”, cotidianul „L'Équipe” notând cu exces de zel: „Începe să devină puţin obositor: după primul sfert de oră, suspansul se evaporă. Iar după o oră de joc într-o singură direcţie, te întrebi dacă se va atinge pragul de 100 de puncte. După ce au fost zdrobiţi de Irlanda (82-8) şi apoi de Africa de Sud (76-0), bieţii români mai au, acum, un singur meci cu Tonga (duminică, 8 octombrie, ora 17.45) pentru a-şi salva onoarea şi a pleca de la această Cupă Mondială cu o victorie”.

Florin Surugiu, asul din mâneca României

„Jucătorii care sunt acum sunt jucători tineri. Nu au experiență foarte mare internațională, nici la Cupa Mondială. Un nou drum pentru rugby-ul românesc, pentru echipa națională, sunt jucători cu o valoare foarte mare, dar sunt la început de drum și nu au avut meciuri foarte multe în picioare și asta s-a văzut în ultima perioadă”, a declarat Florin Surugiu, cel care a mai participat cu România la Cupe Mondiale din 2011 și din 2015. De altfel, la cei 38 de ani ai săi, stelistul proaspăt recuperat după o accidentare, care l-a ținut departe de teren câteva săptămâni, numără 103 selecţii este al doilea cel mai vârstnic jucător prezent la Cupa Mondială, anul acesta - este depăşit doar de namibianul PJ van Lill.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe