Simona Halep, deziluzie la Doha: a fost eliminată în turul 1

21 februarie 2022 17:10   Alte sporturi

Simona Halep a trăit una dintre marile deziluzii ale carierei în primul tur de la Doha. Ea a fost învinsă de o jucătoare pe care o conducea cu 7-1 la meciurile directe: Caroline Garcia, din Franța.

Ocupanta locului 70 în clasamentul mondial după ce în urmă cu cinci ani era în Top 5 mondial, Caroline Garcia nu i-a lăsat nici o șansă jucătoarei noastre, care a fost la fel de apatică precum în setul decisiv al meciului pierdut cu Ostapenko, în semifinala de la Dubai. Astfel, Garcia s-a impus cu scorul de 6-4, 6-3 și a trimis-o acasă pe Halep, care dacă nu va schimba ceva în modul în care înțelege să se raporteze la tenisul profesionist, riscă nu doar să nu mai revină în Top 10, dar să iasă din Top 50. După Australian Open, Halep, care acum ocupă locul 27 în lume, a renunțat în mod surprinzător la antrenorii Adrian Marcu și Daniel Dobre, fiind convinsă că experiența acumulată de-a lungul anilor o va ajuta să rămână la același nivel. Numai că nu degeaba toate jucătoarele de top au o echipă în spate care să le ajute să se pregătească...

Simona Halep riscă să iasă din Top 30 mondial

În uirma rezultului de ieri, Halep riscă să iasă până la finalul săptămânii din Top 30 mondial. Ba chiar ar putea să nu mai fie prima rachetă a României, în cazul în care Sorana Cîrstea se va califica în sferturi la Doha. Ea urmează să joace luni seară contra spaniolei Garbine Muguruza în turul secund.

Tot luni, Irina Begu a fost învinsă cu scorul de 6-3, 6-1 de Petra Kvitova, din Cehia. A fost un meci încheiat în mai puțin de o oră, în care jucătoarea noastră a fost depășită la toate capitolele.

Aseară, după închiderea ediției, au mai jucat Sorana Cîrstea contra Garbinei Muguruza, în turul secund și Jaqueline Cristian contra Elenei Rybakina, în primul tur.

Mai multe