Simona Halep a fost eliminată în semifinale la Dubai

Pentru Simona Halep, letona Jelena Ostapenko s-ar putea transforma în coșmarul carierei. În semifinala de la Dubai ea a retrăit sentimentele din urmă cu cinci ani, din finala de la Roland Garros. Drept urmare, a fost învinsă cu 2-6, 7-6, 6-0.

Simona Halep a fost eliminată la Dubai (FOTO: Guliver/ Gettyimages)
Simona Halep a fost eliminată la Dubai (FOTO: Guliver/ Gettyimages)

Simona a început perfect meciul cu Ostapenko, jucătoare care pare să fi revenit la forma de odinioară. În mod logic, românca a câștigat primul set, scor 6-2, în 27 de minute și părea că nimic nu poate sta în calea calificării, din nou, în finala de la Dubai. Setul secund a început în nota de dominare a adversarei sale, dar Halep a revenit și a egalat, reușind să ducă setul în tie-break. Acolo unde a fost începutul sfârșitului pentru fostul lider mondial. Ostapenko a câștigat game-ul decisiv cu 7-0 și apoi, profitând de căderea psihică a Simonei, i-a administrat un 6-0 în setul decisiv care ar trebui să o doară pe jucătoarea noastră mai mult decât înfrângerea propriu-zisă. Pentru că el reprezintă diferența dintre o jucătoare cu antrenor și una care a decis să se antreneze singură. Iar unul dintre marile dezavantaje ale acestei pregătiri individuale este că nu mai are cine să o scoată pe Halep din pasa proastă și plină de nervi în care intră din când în când în timpul meciului. Lucru care a fost vizibil în meciul cu Ostapenko.

Simona Halep va cădea pe locul 26 WTA

În finala turneului de la Dubai, Jelena Ostapenko va juca împotriva rusoaicei Veronika Kudermetova, locul 31 WTA, care a beneficiat în semifinale de retragerea jucătoarei cehe Marketa Vondrousova. Regretul e cu atât mai mare pentru Halep, care a învins-o deja pe Kudermetova în finala de la Melbourne Summer Set, în ianuarie.

În urma eliminării de la Dubai, Simona Halep va ocupa, de luni, locul 26 în clasamentul mondial, cel mai slab din ultimii 9 ani. Ultima dacă când a fost acolo era în luna iunie 2013, în anul în care și-a început ascensiunea spre vârfurile tenisului profesionist, acolo unde a fost mai mult de un an lider mondial.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jennifer Lopez în bej, Profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Nationala Romania (Sportpictures) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Helmuth Duckadam (Sportpictures) jpg
david popovici 2 jpg
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net