Simona Halep își întâlnește la Doha ”victima” preferată din circuit

Ultima actualizare:

Simona Halep nu are pauză. După ce a fost eliminată în semifinalele de la Dubai, ea va juca la Doha, turneu de categoria 1.000. Românca și-a aflat deja adversara.

Simona Halep a cucerit o dată titlul la Doha (FOTO: EPA)
Simona Halep a cucerit o dată titlul la Doha (FOTO: EPA)

În primul tur de la Doha, Simona Halep va juca împotriva unei mai vechi cunoștințe, Caroline Garcia, din Franța. Situată pe locul 70 în clasamentul mondial, aceasta a mai jucat de 8 ori împotriva jucătoarei noastre, fiind învinsă de Halep de 7 ori! De altfel, ultimele cinci meciuri au fost câștigate, toate, de româncă. Singurul eșec al Simonei în fața franțuzoaicei a fost în finala turneului de la Beijing, din 2017, dar acel meci a avut o poveste cu totul specială, deoarece atunci, prin calificarea în finală, Simona își asigurase matematic în premieră poziția de lider mondial WTA.

Dacă acelea erau vremurile bune ale româncei, acum ea a ieșit serios din Top 20 mondial. De luni, din cauza eliminării în semifinalele de la Dubai, va ocupa poziția a 26-a, în coborâre trei locuri față de precedenta ierarhie, publicată lunea trecută. Pentru Simona aceasta e cea mai slabă poziție ocupată în ultimii 9 ani, din vara anului 2013! Tocmai de aceea are nevoie de un drum cât mai lung la Doha, astfel încât turneele următoare să o prindă măcar în preajma Top 20 mondial, dacă nu chiar între cele mai bune 20 de jucătoare ale lumii.

La Doha, sorții au decis ca în turul secund Halep să joace contra unei americane: Cori Gauff, cap de serie numărul 14, sau Shelby Rogers. În turul al treilea, care corespunde optimilor de finală, românca ar urma să joace contra favoritei 3, spaniola Paula Badosa, evident dacă amândouă ajung până acolo.

Irina Begu și Sorana Cîrstea, pe tablou la Doha

Pe tabloul principal al turneului de tenis de la Doha se mai află două românce. Irina Begu (54 WTA) va juca împotriva cehoaciei Petra Kvitova (22 WTA), iar Sorana Cîrstea (30 WTA), contra egiptenei Mayar Sherif, ocupanta locului 65 în lume.

Sâmbătă, Jaqueline Cristian a ratat șansa de a se califica și ea pe tabloul principal fiind învinsă în turul decisiv, cu scorul de 6-2, 7-6, de franțuzoaica Oceane Dodin.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jennifer Lopez în bej, Profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Nationala Romania (Sportpictures) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Helmuth Duckadam (Sportpictures) jpg
david popovici 2 jpg
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net