Simona Halep ratează și turneul din Madrid. De ce absentează românca

21 aprilie 2024 12:21   Alte sporturi

Simona Halep are parte de schimbări majore în programul tău: după ce a lipsit de la turneul din Portugalia, Oeiras, de categorie WTA 125, românca nu va spune „prezent” nici la Open-ul din Madrid. Sportiva originară din Constanța primise, inițial, un wildcard pentru a putea participa la WTA 1000 Mutua Madrid Open.

„Halep, aflată pe locul 1.146 în clasamentul WTA, primise una dintre invitaţiile pentru tabloul principal al Mutua Madrid Open, a cărui tragere la sorţi are loc duminică. Românca a suferit o problemă la genunchi înainte de a se deplasa la Oeiras, în urmă cu două săptămâni. Ea încă nu s-a recuperat, astfel că a fost nevoită să se retragă de la turneul combinat pe care l-a câştigat în 2016”, notează ziarul „Marca”. Halep ar fi trebuit să participe, în această săptămână, la turneul de la Oeiras, din Portugalia (WTA 125), însă s-a retras spunând că nu vrea să îşi forțeze corpul şi că organismul său are nevoie de mai mult timp pentru a se obişnui cu revenirea la antrenamentele complete.

Un singur meci, de la revenirea în tenis

De la revenirea după suspendare pe motive de dopaj, Halep a primit wildcard şi la Miami Open, turneu WTA 1000, acolo unde s-a oprit în primul tur, fiind învinsă de sportiva spaniolă Paula Badosa, scor 1-6, 6-4, 6-3.
Dincolo de absențele de ultim moment din turnee, Halep rămâne conectată la ceea ce se întâmplă în „sportul alb”. În contextul retragerii neașteptate a lui Garbiñe Muguruza, fost lider mondial și deținătoarea a două titluri de Grand Slam, sportiva de 30 de ani din Spania surprinzând prin decizia sa, Halep a comentat evenimentul: românca a postat un mesaj pe contul său de Instagram, cu o poză dintr-un meci împreună, însoțită de textul „Îți doresc toate cele bune și mult și te felicit pentru cariera minunată”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe