Rafael Nadal și-a liniștit fanii: revine la Barcelona. „Cred că este ultimul an”

După o perioadă considerabilă marcată de amânare după amânare a turneelor de tenis din programul inițial, Rafael Nadal și-a liniștit susținătorii, confirmând că va fi prezent la ediția turneului de Barcelona, din acest an, despre care crede, însă, că ar fi ultima din cariera sa. 

Rafael Nadal, pregătit pentru turneul din Barcelona (FOTO: EPA)
Rafael Nadal, pregătit pentru turneul din Barcelona (FOTO: EPA)

„Cred că este ultimul an şi vreau să mă bucur de fiecare moment. Am avut o săptămână foarte bună de antrenament. M-am antrenat aici cu jucători care au un nivel ridicat şi m-am simţit bine. Mă simt pregătit să concurez”, a declarat spaniolul despre competiția care se desfășoară în perioada 13-21 aprilie. Barcelona este unul dintre turneele sale favorite, câștigându-l de 12 ori - prima dată în 2005, chiar înaintea primului său trofeu de la Roland Garros.

Trei meciuri de la Australian Open-ul din 2023

Ultima dată, fostul lider mondial a jucat un meci oficial, în urmă cu trei luni și jumătate, când a pierdut în turul trei la Brisbane, împotriva australianului Jordan Thompson - de altfel, a jucat doar trei meciuri oficiale de la accidentarea sa, în turul al doilea de la Australian Open 2023. „Îmi pare rău că nu am putut fi prezent la Monte Carlo, dar acum lucrurile s-au îmbunătăţit, mă simt suficient de confortabil să j​oc”. Primul „hop” al lui ​Nadal la Barcelona va fi, marţi, în turul întâi, contra italianului Flavio Cobolli (62 ATP), partidă care se va desfășura nu înainte de ora 17.00. În vârstă de 37 de ani, Nadal numără în palmaresul său 22 de titluri de Grand Slam câştigate, însă perioada de inactivitate l-a coborât până pe locul 646 mondial, absentând de la Doha, Indian Wells şi Monte Carlo, invocând de fiecare dată acelaşi motiv, pregătirea fizică și accidentările. Spaniolul va împlini 38 de ani, pe 3 iunie, în timpul Grand Slam-ului de la Roland Garros, iar accidentările sale prelungite, din ultimii ani, indică încheierea carierei în viitorul apropiat. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net