Țiriac i-a luat Ionelei Cozmiuc, campioana olimpică la canotaj, mașina înapoi. Motivul este surprinzător

28 august 2024 14:26   Alte sporturi

Ion Țiriac, la vârsta de 85 de ani, continuă să se mențină în topul celor mai bogați români, ocupând adesea poziții de frunte.

Deși succesul său în afaceri este incontestabil, el a fost adesea criticat pentru promisiunile făcute în sprijinul sportului românesc, care au rămas neîndeplinite.

Publicația „Adevărul” a trecut în revistă numeroasele declarații făcute de Țiriac de-a lungul anilor, care nu s-au materializat. Cu toate acestea, Țiriac a surprins recent cu un gest deosebit, premiindu-i pe sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris.

În cadrul unui eveniment fastuos, organizat cu multă atenție, Țiriac a oferit sportivilor mașini electrice prin intermediul fundației sale.

Un gest similar l-a făcut și în cazul Sabrinei Voinea, care, deși nu a reușit să urce pe podium la proba de sol, a fost recompensată de Țiriac.

Noua mașină are un preț de pornire de 52.500 de euro, subliniind aprecierea lui Țiriac pentru performanțele remarcabile ale sportivei.

Ionela Cozmiuc s-a retras din activitate

De asemenea, gesturile remarcabile ale lui Țiriac nu s-au oprit aici. Conform gsp.ro, fostul tenismen a decis să schimbe mașina oferită inițial Ionelei Cozmiuc, vicecampioană olimpică la dublu vâsle categorie ușoară, cu una de valoare superioară.

După ce a câștigat aurul la Campionatele Mondiale de la St. Catharines, Canada, Cozmiuc a încheiat cariera sportivă, iar Țiriac a hotărât să-i ofere un Hyundai Ioniq electric, în locul modelului Hyundai Kona Hybrid.

„Sunt foarte bucuroasă, am câștigat iar aurul mondial în proba de simplu. Închei acest an cum mi-am dorit. Pot spune că e un final perfect de carieră, dar niciodată să nu spui niciodată. Este finalul acestui an, mă gândesc serios dacă să pun vâslele în cui pentru totdeauna sau să mă întorc.

Nu imediat, dar pe viitor există șanse să mă întorc. Eu am fost pregătită psihic, știam din primăvară că vreau să particip la Campionatul Mondial. Nu mi-am lăsat organismul să se relaxeze. Acum, dă semne de epuizare.

A fost un an perfect, nu îmi puteam dori mai mult. Tinerii au făcut niște curse extraordinare, avem viitor, canotajul românesc are viitor. Îmi doresc să îmi revăd familia, nu am fost deloc acasă după Jocurile Olimpice. Îmi doresc să mă relaxez și să mă bucur de cei dragi. O să îmi fie dor de colectivul de la canotaj, de senzația de familie mare. Mie mi-a plăcut mult acest sport, l-am făcut de plăcere. Încă nu îmi văd viața fără el, dar mă voi obișnui ușor-ușor”, a declarat atunci Ionela Cozmiuc.

Mai multe