8 secrete ale lui David Miculescu, jucătorul pe care FCSB a dat 1,7 milioane de euro

31 iulie 2022 12:34   Fotbal intern
Ultima actualizare:

La o săptămână după ce anunțase că vrea să se retragă din fotbal și că nu mai cumpără jucători, pentru că nu merită, patronul FCSB, Gigi Becali, a plătit 1,7 milioane de euro pe atacantul formației UTA, David Miculescu! Click! vă prezintă 8 secrete ale noii stele a bucureștenilor.

* Este cotat la 1,2 milioane de euro. Născut la 2 mai 2001, David Miculescu evoluează la UTA din 2018, când a fost promovat de la Academia echipei. El a mai trecut și pe la Academia lui Gică Hagi, de la Ovidiu. Conform transfermarkt.com, atacantul cu 4 selecții și un gol la naționala U21 a României are o cotă de 1,2 milioane de euro. Numai că UTA i-a pus o grilă de 1,7 milioane de euro, plătită, iată, de Gigi Becali.

* Tatăl lui a jucat fotbal în Divizia A. David provine dintr-o familie în care se „mănâncă fotbal pe pâine”. Tatăl lui, Valentin Niculescu, este un fost jucător din Divizia A, la formații precum Politehnica Timișoara, UTA sau FC Bihor.

* Îi place de Cristiano Ronaldo. Chiar dacă spune că nu are idoli, David îl admiră foarte mult pe portughezul Cristiano Ronaldo, pe care îl urmărește de când a deschis ochii în fotbal.

* A fost selecționat la grădiniță. David Miculescu a început să joace fotbal organizat încă de la 5 ani, după o selecție făcută la grădiniță! I-a plăcut ce se întâmpla acolo și așa a rămas în sportul care i-a dus acum transferul la FCSB. Primul lui antrenor a fost Dorel Mascovescu.

Visează să joace în Italia sau Germania

* Visează să joace în străinătate. Așa cum recunoștea anul trecut, într-un interviu pentru ”Gazeta Sporturilor”, David Miculescu visează să joace în campionate puternice de afară. El iubește campionatele Italiei, Germaniei și Spaniei.

* A debutat la seniori la 16 ani. Primul meci pentru echipa de seniori a arădenilor l-a disputat la vârsta de 16 ani și 4 luni, în Liga 2.

* A fost de 9 ori testat pozitiv la coronavirus. Chiat înaintea debutului din prima divizie, la UTA, în 2020, a trebuit să stea pe ”tușă” o lună și jumătate, din cauza coronavirusului. El a putut ieși din izolare abia după două rezultate negative la test, numai că până la ele a avut 9 pozitive!

* A debutat în prima divizie cu Dinamo. A debutat în Liga 1 (actuala Superligă) la 28 septembrie 2020, într-o victorie cu Dinamo, scor 1-0. A jucat atunci 23 de minute pe care nu le va uita niciodată. Tot contra dinamoviștilor, dar în 2 februarie 2021, a marcat prima dublă din carieră.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe