#CM Qatar 2022

10 secrete ale salvatorului Germaniei, cel poreclit ”Gaură”

28 noiembrie 2022 15:09   Fotbal internațional
Ultima actualizare:

Germania a obținut o remiză dramatică în fața Spaniei, 1-1, în etapa a doua a fazei grupelor de la Cupa Mondială. Rezultatul le asigură nemților rămânerea în cursa de calificare în optimile de finală. Eroul campioanei mondiale din 2014 a fost necunoscutul Niclas Füllkrug, care a egalat în minutul 83, la câteva zeci de secunde de la intrarea pe teren. Click! vă prezintă 10 lucruri mai puțin cunoscute despre el.

Golgheter pur-sânge. În actuala ediție a campionatului, Niclas Füllkrug a marcat 10 goluri în 14 meciuri disputate la Werder Bremen, formație nou-promovată în Bundesliga. El este pe locul secund în clasamentul golgheterilor din prima divizie germană.

A fost de două ori Jucătorul Lunii. Prestațiile sale nu au rămas fără urmări, el fiind desemnat Jucătorul Lunii din Bundesliga în septembrie și în octombrie.

A fost de acord cu o reducere a salariului. În vară, după promovare, Niclas Füllkrug a fost de acord cu o reducere cu 30% a salariului său anual. El câștiga inițial 2,5 milioane de euro, dar, așa cum a mărturisit, a înțeles că e acest sacrificiu e singura posibilitate de a putea continua să joace la clubul pe care îl iubește.

Și în liga a doua a fost golgheter. În sezonul trecut, el a avut de asemenea un an foarte bun. În liga secundă germană el a reușit 19 goluri și a dat 8 pase decisive, fiind unul dintre oamenii cheie ai promovării în Bundesliga.

A fost internațional de tineret. La începuturile carierei sale a jucat pentru naționalele Under 19 și Under 20 ale Germaniei, pentru care a marcat în total 8 goluri.

S-a format la Werder Bremen. Și-a făcut mare parte din juniorat la Werder Bremen, după care, la seniori, a evoluat pentru Fürth, FC Nürnberg și Hannover 96, înainte de a reveni, în 2019, la Werder Bremen. De altfel, cei de la Werder nu se pot lăuda că au avut ochi în ceea ce-l privește, pentru că în 2014 l-au vândut la Nürnberg pentru 300.000 de euro, pentru ca cinci ani mai târziu să-l cumpere de la Hannover 96 pentru 6,5 milioane de euro.

Al doilea cel mai bătrân debutant. A debutat la națională în meciul cu Oman, de acum două săptămâni. Atunci avea vârsta de 29 de ani și 280 de zile și a fost al doilea cel mai în vârstă debutant din istoria primei reprezentative germane. A marcat pentru naționala de seniori chiar în meciul de debut, contra Omanului, câștigat de Germania cu 1-0 cu câteva zile înaintea startului Campionatului Mondial.

Are două goluri în trei meciuri la națională. La Mondiale a jucat în ambele partide, înscriind golul egalării contra Spaniei și ajungând astfel la un total de trei meciuri și două goluri marcate pentru naționala Germaniei.

A ajuns la spital cu un dinte înfipt în frunte. Conform paginii de Wikipedia a fotbalistului, anul trecut, în urma unui duel la un antrenament al celor de la Werder Bremen, atacantul a ajuns la spital cu dintele unui coechipier înfipt în frunte. Conform presei internaționale, însă, nu se știe dacă este o anecdotă sau realitatea.

Este poreclit ”Gaură”. Atacantul al cărui nume este pe buzele tuturor germanilor are de mulți ani o poreclă mai puțin obișnuită: ”Gaură”. Aceasta a venit de la un spațiu interdentar destul de mare, care se vede atunci când zâmbește și care este urmarea unui tratament dentar pe care nu l-a terminat. După cum a mărturisit, când era adolescent, a purtat aparat care să-i mute puțin câte puțin dinții, astfel încât să facă loc pentru un implant. Numai că până să se elibereze spațiul suficient, el a trecut la profesioniști și a renunțat și la aparat și la ideea de implant, rămânând cu acel spațiu în partea de sus. Acesta a devenit marcă înregistrată, astfel încât atunci când a revenit la Werder, anunțul transferului nu a avut un nume, ci doar o poză, cu zâmbetul lui.

Mai multe