#CM Qatar 2022

Camera în care a fost cazat Lionel Messi la CM Qatar 2022 va deveni muzeu

28 decembrie 2022 16:09   Fotbal internațional

Locul în care Lionel Messi a fost cazat, pe perioada Campionatului Mondial din Qatar, va deveni un obiectiv turistic de acum încolo, a anunțat Qatar University, instituția care a găzduit echipa națională a Argentinei, de-a lungul CM Qatar 2022.

Încăperea în care a locuit legenda argentiniană la Campionatul Mondial va fi transformată într-un muzeu. Este vorba despre camera B201, din complexul în care a locuit echipa Argentinei, pe ușa acesteia fiind pus un blazon în culorile Argentinei şi o plăcuţă inscripţionată cu „L. Messi”.
Cei care îi vor trece pragul o vor descoperi exact așa cum a fost, când a ocupat-o Lionel Messi, la CM 2022: dotările camerei, respectiv două paturi de o persoană, un birou, fotolii, un televizor cu ecran plat şi o canapea, vor fi păstrate intacte, pe lângă ele încercându-se să se aducă şi câteva suveniruri ale fotbalistului argentinian, din perioada pe care Lionel Messi şi coechipierii săi au petrecut-o în Qatar.

Tradiția mai puțin știută din naționala Argentinei

Lionel Messi a stat singur de-a lungul competiției, comparativ cu Exequiel Palacios și Nahuel Molina, care au locuit împreună sau Lautaro Martínez și Cristian Romero, care au împărțit și ei o cameră. De altfel, presa britanică notează că argentinienii au preferat campusul universității, în locul hotel luxos pentru a putea avea parte de tradiționalele grătare cu carne de vită, devenite un obicei „norocos” printre sud-americani. Așa se face că nu mai puțin de 900 de kilograme de carne le-au fost livrate în Qatar din Argentina. Și se poate spune că alegerea i-a purtat noroc naționalei care a devenit campioană mondială, în timp ce Lionel Messi și-a asigurat singurul trofeu ce-i lipsea din palmares, iar Enzo Fernández a fost cel mai tânăr jucător din competiție și Emiliano Martínez a primit titlul de cel mai bun portar.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe