Emoții uriașe în Premier League: s-a prăbușit pe teren, după un stop cardiac

17 decembrie 2023 8:43   Fotbal internațional

Meciul de fotbal dintre Bournemouth și Luton Town, disputat sâmbătă, în etapa cu numărul XVII din Premier League, a adus cu el mari emoții pentru cei prezenți: partida a fost suspendată, în repriza a doua, după ce Tom Lockyer, căpitanul oaspeților, în vârstă de 29 de ani, s-a prăbușit din senin pe gazon.

„Staff-ul nostru medical a confirmat faptul că Lockyer a suferit un stop cardiac pe teren, dar a fost conștient, în momentul în care a fost scos de pe gazon. Tom a fost transferat la spital, iar, acum, e într-o stare stabilă și este supus mai multor teste, cu familia lângă el”, a comunicat clubul englez. 
Imaginile video arată cum, deși nu a fost atins de cineva, Tom Lockyer a căzut pe teren, fiind imediat îngrijit de medicii prezenți pe stadion și, ulterior, transportat la spital. Episodul s-a petrecut în minutul 65, când tabela indica scorul 1-1. De altfel, Tom Lockyer nu a fost la primul caz de acest gen, dat fiind că s-a prăbuşit pe teren şi în timpul victoriei din finala play-off-ului de promovare în Premier League, împotriva lui Coventry, disputată în luna mai. Atunci, căpitanul lui Luton a fost dus la spital, unde a fost operat pe cord, însă a primit „undă verde” pentru a reveni la antrenamente, în iunie. La vremea aceea, presa engleză a notat că jucătorul a suferit de fibrilație artrială, o afecțiune care provoacă o frecvență cardiacă neregulată sau neobișnuit de rapidă.

Meciul a fost suspendat, la scurt timp după cele petrecute

„Ne rugăm cu toții pentru liderul și căpitanul nostru Tom Lockyer, care din fericire este conștient și a fost dus la spital. Nu știm exact ce s-a întâmplat și care vor fi pașii următori, dar le mulțumim celor de la Bournemouth și staff-urilor medicale ale ambelor echipe pentru intervenția promptă, care a fost absolut incredibilă. Ne pare rău pentru toți suporterii prezenți pentru faptul că jucătorii ambele formații nu s-au mai simțit în stare să continue meciul, după ce și-au văzut colegul și prietenul scos de pe teren în acest mod. Acum, este momentul ca toți jucătorii, persoanele din staff și suporterii să-și îndrepte gândurile către Tom și familia lui. Ne rugăm pentru el”, a fost prima reacția e acelor de la Luton.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe