Fotbalistul român care i-a impresionat pe spanioli: „Este o pasăre? Este un avion?”

23 noiembrie 2023 14:13   Fotbal internațional

După doar câteva luni, cât a apucat să joace la Rayo Vallecano, grupare la care a fost transferat de la SD Huesca, Andrei Rațiu a reușit să impresioneze presa din Spania, jurnaliștii având doar cuvinte de laudă, despre fotbalistul în vârstă de 25 de ani.

Fotbalistul român a dunat, deocamdată, 258 de minute de joc în tricoul noii echipe, 90 fiind împotriva marelui meci Real Madrid. De altfel, ziarul „Marca” a întocmit un clasament în care a inclus cei mai rapizi jucători ai sezonului din primul eșalon spaniol, în cadrul căruia Vinicius Junior și Andrei Rațiu ocupă primele locuri. 
„Este o pasăre? Este un avion? Nu, sunt cei mai rapizi fotbaliști din Prima Divizie. În La Liga sunt câțiva jucători a căror viteză maximă depășește 35 km/h, o cifră spectaculoasă, care îi ajută să-și lase rivalii în urmă. În continuare, vă arătăm cei mai rapizi fotbaliști din fiecare echipă și pe cei care, uneori, trebuie să fie puși cu încetinitorul pentru a-și ține pasul într-un meci”, au scris jurnaliștii spanioli, care au făcut profilul pentru 20 de jucători de top.

I s-a triplat valoarea, în doar câteva luni

Ziarul a amintit și debutul fericit al românului în primul eșalon spaniol, lăudându-l totodată pentru potențialul arătat în meciul disputat pe „Santiago Bernabéu”: „Debutul în prima divizie și confruntarea cu Vinicius reprezintă o provocare majoră. Dar să o rezolvi așa cum a făcut-o Rațiu este de remarcat. Remarcabil. Fundașul român a avut una dintre acele nopți pe care le păstrezi în memorie pentru totdeauna. Rațiu a fost cel mai rapid jucător din divizia secundă la Huesca în sezonul trecut, iar pe «Bernabéu» și-a arătat tot potențialul. Duelul (n.r. dintre Andrei Rațiu și Vinicius) a fost frenetic pe tot parcursul meciului, iar fundașul lui Rayo a rezistat atacurilor unui Vinicius care a încercat totul, dar nu l-a putut depăși”. Românul a debutat pentru Rayo Vallecano, în meciul în care gruparea lui s-a impus cu Atlético de Lugones SD, scor 6-0, în 64-zecimile Cupei Regelui și chiar a reușit să înscrie un gol. Andrei Rațiu a fost transferat de Rayo Vallecano de la SD Huesca, în vară, pentru suma de 500.000 de euro, între timp fiind estimat de Transfermarkt având o valoare de 1,5 milioane de euro. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe