Îmbrânceli și cartonașe în sferturile Ligii Campionilor

14 aprilie 2022 8:30   Fotbal internațional
Ultima actualizare:

Miercuri seară s-au decis ultimele semifinaliste din Liga Campionilor, mergând mai departe Liverpool și Manchester City. În semifinale vom avea un duel între Anglia și Spania.

Pe de-o parte, formația lui Pep Guardiola a obținut o remiză albă cu Atlético Madrid, protejându-și victoria din tur, 1-0. Astfel, cel menționat devine antrenorul cu cele mai multe semifinale de Liga Campionilor, nouă, obținând trofeul de două ori, de fiecare dată cu Barcelona. Finele meciului a fost sub semnul tensiunilor, după o intrare dură a unuia dintre jucători, în urma căreia coechipierii săi și adversarii au început să se îmbrâncească, spaniolii rămânând în inferioritate numerică.

Pep Guardiola nu s-a arătat impresionat de calificare, declarând: „Am uitat să jucăm şi aproape ne-a costat asta. Dar nu ne puteam aştepta ca în Liga Campionilor, împotriva campioanei en titre a Spaniei, totul să fie minunat. Dacă vom juca aşa cum am făcut-o în a doua repriză, nu vom avea nicio şansă. Dacă vom juca aşa cum am făcut-o în prima repriză, putem face faţă. Dar îi vom înfrunta pe regii acestei competiţii, aşa că, indiferent de ce se va întâmpla, vom suferi”.

Diego Simeone a pierdut cu demnitate

Pe de altă parte, Diego Simone a vorbit diplomat despre eliminarea echipei sale: „Sunt mândru de această echipă Atlético, pentru că luptă. Avem felul nostru de a juca, bun sau rău, dar luptăm. Fotbalul are multe faţete, nu voi judeca modul în care joacă adversarul. Am jucat cu armele noastre, împotriva a ceea ce este probabil cea mai bună echipă din lume. Nu sunt deloc fericit că am fost eliminat, dar sunt calm, pentru că ştiu că s-a văzut o echipă care luptă, în această seară. Şi este foarte dificil să faci asta", a spus el.

În aceeași seară, Liverpool a învins Benfica, scor 3-3, după 3-1 în tur, „cormoranii” trecând în penultimul act al Ligii Campionilor. Englezii au fost cei care au deschis scorul, prin Ibrahima Konate (21), avantaj care a durat aproximativ 10 minute, Goncalo Ramos reușind să egaleze. Apoi, în repriza secundă, Roberto Firmino a reușit o „dublă” (55, 65), Benfica regrupându-se și micșorând avantajul prin Roman Yaremchuk (73) și egalând, în cele din urmă, prin Darwin Núñez (82).

Este a a opta oară în istoria Ligii Campionilor, când numai două ţări sunt reprezentate în această fază a competiției. Tabloul semifinalelor programează meciurile Liverpool-Villarreal și Manchester City-Real Madrid, care se vor juca în dublă manșă, pe 27 aprilie și 4 mai, urmând ca finala să fie pe 28 mai, în Paris.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Mai multe