Villarreal, surpriza Ligii Campionilor, a ajuns în semifinale. Chelsea, eliminată

Ultima actualizare:

Villarreal a continuat seria surprizelor din Liga Campionilor. Spaniolii au eliminat în sferturi pe Bayern Munchen. Și Chelsea, deținătoarea trofeului, a fost scoasă din cursă.

Bucuria jucătorilor de la Villarreal după calificarea în semifinalele Ligii Campionilor (FOTO: EPA)
Bucuria jucătorilor de la Villarreal după calificarea în semifinalele Ligii Campionilor (FOTO: EPA)

Seara de marți a fost una vibrantă pentru iubitorii fotbalului la cel mai înalt nivel. Surpriza competiției, Villarreal, a reușit „să-și conserve” rezultatul din tur cu Bayern München (1-0), obținând o remiză în manșa secundă (1-1) și asigurându-și astfel prezența pentru a doua oară în istorie în semifinalele Ligii Campionilor. Pentru nemți a înscris Robert Lewandowski (52), însă Samuel Chukwueze „a semnat” egalarea (88), care a coincis cu eliminarea nemților, pentru care eliminarea e un dezastru financiar. ”Am fost buni tactic, am fost disciplinaţi. Am exersat o presiune bună, ne-am apărat bine şi nu am cedat mare lucru. Şi apoi să primim acest gol pe final... Să ne oprim în sferturi nu este suficient pentru Bayern, semifinala era obiectivul nostru minim”, a declarat Nagelsmann, antrenorul lui Bayern, după meci.

Chelsea, deținătoarea trofeului, eliminată în sferturi de Real Madrid

În celălalt sfert jucat marți seară, Real Madrid și Chelsea au oferit un „recital” de goluri, londonezii plecând victorioși de pe „Santiago Bernabeu”, scor 3-2, rezultat însă insuficient pentru a merge mai departe. Spaniolii au profitat de scorul din tur, când au câștigat cu 3-1 și s-au calificat în penultimul act al competiției cu scorul general de 5-4. Meciul a fost chiar dramatic, englezii conducând cu 3-0 și având și un gol anulat din cauza unui henț descoperit de VAR. Golul marcat de Rodrygo, în minutul 80, a trimis meciul în prelungiri, acolo unde cine altul decât Benzema putea înscrie golul calificării Realului. El a trimis cu capul, în plasă, în minutul 96 și a consfințit calificarea madrilenilor în semifinale. În tur, el marcase o triplă. Trimiși acasă, deținătorii trofeului nu au mai avut altceva de făcut decât să se plângă de lipsă de șansă după un meci pe care l-au dominat: ”Nu am avut noroc. De asta suntem dezamăgiţi. Am fost învinşi de un talent individual şi de propriile noastre greşeli. Meritam calificarea. Este genul de eşec de care poţi fi mândru şi îl poţi accepta cu sportivitate. Sunt foarte mulţumit de meci. Dacă vom depune acelaşi efort, vom fi o echipă specială Am avut meciul în mâini, dar nu am avut noroc", a spus antrenorul londonezilor, Thomas Tuchel.

Miercuri seară urmau să se stabilească ultimele două semifinaliste, după disputarea returului sferturilor Atletico - City (0-1 în tur) și Liverpool - Benfica (3-1), meciuri disputate miercuri seară, după închiderea ediției. Semifinalele se vor juca în dublă manșă, pe 27 aprilie și 4 mai, în timp ce finala e programată a avea loc pe 28 mai, la Paris, pe Stade de France.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net