O femeie arbitru a părăsit terenul în sânge. Ce s-a petrecut în partida din La Liga

26 februarie 2024 11:55   Fotbal internațional

Meciul dintre Real Betis și Athletic Bilbao, disputat duminică și încheiat cu 3-1, a adus în primplan momente care au provocat mari emoții, după ce arbitrul asistent, o femeie pe nume Guadalupe Porras, a fost nevoită să părăsească terenul cu sângele șiroindu-i pe față.

În vârstă de 37 de ani, aceasta s-a izbit ieri puternic cu capul de o cameră de televiziune care transmitea meciul din La Liga și „s-a prăbușit” pe gazon - dacă în primă fază a primit îngrijiri medicale la marginea terenului, în cele din urmă a fost scoasă pe targă și înlocuită, după un sfert de oră, cu al patrulea arbitru. Porras a fost transportată imediat la spital pentru investigații amănunțite, întreg episodul fiind motiv de sperietură pentru cei prezenți.

Arbitrează în campionatul spaniol din anul 2019

„În urma tamponării camerei TV, asistenta s-a ales cu o sângerare abundentă și și-a pierdut pentru câteva secunde cunoștința, atunci când s-a lovit cu capul de sol. Asistenta mea a fost îngrijită de staff-urile medicale ale celor două echipe, a fost dusă la cabinetul medical al stadionului și de-acolo la spital. După acest incident, camera respectivă și operatorul au fost mutați mai în spate, pentru a nu mai pune în pericol integritatea altor participanți la întâlnirea de pe «Benito Villamarin». Am observat că respectiva cameră a mai perturbat și mișcările de pe margine ale celor de pe banca de rezerve și încălzirea jucătorilor”, a scris arbitrul central în raportul său de meci.
Porras se bucură de o ascensiune fulminantă, după ce a început să arbitreze în primul eșalon spaniol, în 2019. Apoi, în 2022, aceasta a făcut parte din echipa de arbitri spanioli care a oficiat în timpul Campionatului European de fotbal feminin, reprezentând un pas important pentru egalitatea în fotbalul din Spania.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe