Soarta unei naționale africane, în mâinile unui român: cine va pregăti Liberia

Ultima actualizare:

Parcursul unei echipe naționale din Africa a fost încredințat unui român, Mario Marinică fiind numit oficial noul selecționer al reprezentativei din Liberia. În vârstă de 59 de ani, acesta a fost deja prezentat inclusiv pe conturile de social media ale țării în care și-a asumat noua misiune. Marinică era liber de contract, după ce, la mijlocul lunii aprilie 2023, s-a despărțit de naționala statului Malawi.

Un român va antrena naționala Liberiei (FOTO: Getty Images)
Un român va antrena naționala Liberiei (FOTO: Getty Images)

Potrivit informațiilor oferite de Federația de Fotbal din Liberia, Marinică a semnat un cotnract valabil pe doi ani cu selecționata amintită ți are drept obiectiv calificarea echipei sale la următoarea ediție de Cupa Africii pe Națiuni, programată în anul 2025. 
„Filozofia mea este să câștig, și o să mergem cu acest gând înainte, vom lucra cu planuri și strategii pentru a obține rezultatele dorite. Știu că liberienii nu sunt deloc mulțumiți, după lipsa de rezultate din ultimii ani, așa că va trebui să dăm multe pentru a câștiga meciuri și pentru a califica echipa la Cupa Africii pe Națiuni din 2025”, a comentat tehnicianul român.

Va antrena inclusiv în fotbalist angrenat în campionatul României

Prima partidă în noua ipostază de pe banca tehnică a naționalei Liberiei este programată la sfârșitul lunii martie, când selecționata sa o va întâlni pe Djibouti în partida tur a „dublei” din runda preliminară a Cupei Africii pe Națiuni 2025. Marinică îi va antrena, printre alții, pe unul dintre jucătorii de la Slavia Praga, Oscar Dorley, în vârstă de 25 de ani, care este cotat la cinci milioane de euro, dar și pe atacantul lui CFR Cluj, Mohammed Kamara, de 26 de ani și pe fundașul de la FC Viktoria Plzeň, Sampson Dweh, care are 22 de ani, fiind evaluat la două milioane de euro. Valoarea actualului lot al naționalei Liberiei este aproximată la 9,88 de milioane de euro, potrivit Transfermarkt, aflându-se pe locul 153 în clasamentul FIFA. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net