Reacții din presa internațională, după succesul României. Urmează Belgia

18 iunie 2024 11:16   Fotbal internațional
Ultima actualizare:

Începutul în forță consemnat de România la EURO 2024, acolo unde a învins Ucraina cu 3-0 în primul meci din grupe, a ajuns în presa internațională.

Cu toate că ucrainenii erau văzuți favoriți, lotul acestora fiind de patru ori mai valoros decât al României, „tricolorii” nu s-au lăsat descurajați și au câștigat o partidă care s-ar putea dovedi a fi foarte importantă în „economia” calificări mai departe de grupe. Rezultatul selecționatei lui Edi Iordănescu a avut „ecou” și în presa internațională, jurnaliștii belgieni trăgând un semnal de alarmă despre ce urmează la Campionatul European din Germania. „Prima surpriză de la EURO: România a zdrobit Ucraina”, a notat Walfoot, adăugând că „Au jucat un meci perfect, și-au anihilat complet adversarul. (...) Presiunea pe băieții noștri e deja la maximum”.

Situație complicată în grupa României de la EURO2024. „Tricolorii” sunt lideri

Țara noastră face parte din Grupa E a turneului, pe care o împarte cu Belgia, Slovacia și Ucraina. EURO 2024 se desfășoară pe 10 stadioane din Germania, iar România mai are două „hopuri” de trecut: pe 22 iunie, când va înfrunta Belgia, la Köln și pe 26 iunie, când va întâlni Slovacia, la Frankfurt. România este pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile disputate în anii 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016, cea mai bună performanţă reuşind-o în 2000, când România a atins chiar sferturile de finală ale competiției.   
Totuși, situația se complică în grupa României, acolo unde Slovacia a învins Belgia, tot luni, cu 1-0. Belgienii vor înfrunta România, așadar, mult mai montați de eșecul din primul meci. Deocamdată, în clasamentul Grupei E conduce România, cu trei puncte (golaveraj 3-0), urmată de Slovacia, tot trei puncte (golaveraj 1-0), Belgia e pe trei, iar Ucraina pe patru, ambele cu nici un punct acumulat.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe