West Ham scrie istorie în Conference League: primul trofeu în 42 de ani

8 iunie 2023 11:06   Fotbal internațional
Ultima actualizare:

42 de ani - atât a așteptat suflarea engleză de la West Ham United să ridice, din nou, un trofeu de fotbal deasupra capului. Gruparea din Regatul Unit a reușit să se impună, miercuri, în fața celor de la ACF Fiorentina, învingând cu 2-1 și cucerind, astfel, Conference League.

Formația italiană începea să spere, spre finele primei reprize, când Luka Jović a înscris, în minutul 45+5, însă golul său a fost anulat pe motiv de ofsaid. Așa că, oficial, cea care a deschis scorul a fost chiar West Ham, care „a spart gheața”, în minutul 62, mulțumită lui Saïd Benrahma, acesta transformând un penalti. Doar cinci minute mai târziu, Fiorentina a dibuit să ofere replica prin Giacomo Bonaventura și suspansul „s-a întins” până în ultimul minut de joc, când Jarrod Bowen a reușit să înscrie golul care a făcut diferența și a adus trofeul în vitrina lui West Ham. Astfel, West Ham consemnează prima sa reușită, după 42 de ani - înapoi în timp, în 1981, englezii cucereau titlul în eșalonul secund din țara lor.

Un jucător al Fiorentinei, cusut „pe viu”, după ce a fost lovit cu sticle de spectatori

Grație faptului că a câștigat finala disputată în Cehia, la Praga, West Ham va avea conturile mai „pline” cu cinci milioane de euro, în vreme ce Fiorentina va primi trei milioane de euro. „Anul acesta, am rămas neînvinşi în Europa, ceea ce este incredibil. Să fim în Liga Europa, în sezonul următor, va fi din nou o emoţie. Momentele în care câştigi, în ultimul minut de joc şi ajungi să sărbătoreşti cu familia ta nu se întâmplă prea des. Se poate întoarce împotriva ta, dar, în această seară, este un sentiment genial. Această competiţie a fost grozavă pentru noi, jucătorii au fost remarcabili”, a declarat antrenorul grupării engleze, David Moyes, după meci. 

Partida a fost tensionată nu doar pe teren, ci și în tribune: în minutul 35, unul dintre jucătorii grupării italiene, Cristiano Biraghi, a fost lovit cu mai multe sticle, aruncate dinspre zona susținătorilor lui West Ham. Jucătorul Fiorentinei a fost rănit în urma acestui episod și medicii l-au cusut pe loc, fotbalistul ambiționându-se apoi să continue partida.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe