Vestea care zguduie fotbalul mondial! Unde va merge Messi din această vară

Deși sezonul de transferuri din fotbal nici măcar nu a început, deja am avut parte de cea mai intensă luptă între cluburi, pentru semnătura lui Lionel Messi! Argentinianului îi expiră în câteva săptămâni contractul cu formația din capitala Franței, PSG, iar acesta a anunțat mai de mult că nu va rămâne în Paris. După ce trei cluburi au luptat pentru semnătura lui, Messi a decis unde joacă!

Messi va juca la Inter Miami / FOTO: Twitter/Fabrizio Romano
Messi va juca la Inter Miami / FOTO: Twitter/Fabrizio Romano

Sezonul de transferuri nici măcar nu a început, însă întreaga lume a urmărit cu sufletul la gură una dintre cele mai intense și mediatizate campanii din fotbal, când vine vorba despre transferuri. Trei cluburi au luptat până în ultima clipă pentru semnătura lui Lionel Messi, căruia îi va expira contractul cu formația franceză Paris Saint-Germain în următoarele săptămâni. Acesta anunțase deja că urmează să plece din Franța, iar acum știm și destinația campionului mondial: Leo Messi va semna cu formația din Statele Unite, Inter Miami!

Potrivit faimosului jurnalist sportiv Fabrizio Romano, cât și a altor surse care au urmărit această poveste, Messi, care a câștigat Cupa Mondială cu Argentina cu doar câteva luni în urmă, se va alătura echipei din Florida, începând cu sezonul viitor. Până în ultimul moment, trei echipe au luptat pentru semnătura lui Messi: Barcelona, Inter Miami și Al-Hilal.

Leo Messi va juca la Inter Miami

Barcelona era, desigur, opțiunea „romantică”, despre care multe voci au spus că a fost și favorita personală a fotbalistului. Echipa de suflet a lui Messi a făcut tot posibilul pentru a îl convinge pe argentinian să se întoarcă „acasă”, însă situația financiară a clubului a făcut transferul imposibil.

În acest moment, Barcelona este forțată să vândă jucători pentru a genera profit și pentru a scădea cheltuielile salariale, potrivit planului de viabilitate aprobat recent de către La Liga. Astfel, dacă Messi ar fi semnat cu echipa catalană, el nu ar fi putut fi înregistrat oficial decât după ce catalanii vindeau cel puțin un jucător.

Al-Hilal, marea favorită de până acum, l-a pierdut pe Messi

Messi anunțase că nu își va prelungi contractul cu PSG
Messi anunțase că nu își va prelungi contractul cu PSG

Echipa din Arabia Saudită, Al-Hilal, era considerată marea favorită pentru a pune mâna pe semnătura argentinianului de 36 de ani. Pe lângă suma colosală de bani pe care o ofereau drept salariu, saudiții au investit mult în fotbal, deja reușind să semneze jucători precum Cristiano Ronaldo, Benzema, iar, mai mult ca sigur, vedeta celor de la Chelsea, N'golo Kanté, va merge și el în Arabia Saudită, din această vară.

Pe lângă fondurile nelimitate, regatul dorește să câștige dreptul de a găzdui Campionatul Mondial din 2030, iar prezența lui Messi ar fi fost perfectă pentru campania de marketing a fotbalului saudit.

Însă, în cele din urmă, echipa care părea să fi ieșit complet din cursă, Inter Miami, a reușit să pună mâna pe semnătura lui Messi. Astfel, argentinianul va merge în Statele Unite, unde se va alătura echipei patronate de către David Beckham.  

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net