Despărțire neașteptată în Seria A: Paolo Maldini pleacă de la AC Milan! Ce s-a întâmplat

Ultima actualizare:

Paolo Maldini este la un pas să nu mai fie antrenor al Milanului. Separarea oficială dintre legenda AC Milan și clubul milanez se va face, cel mai probabil, astăzi.

Paolo Maldini pleacă de la AC Milan. Foto: Click.
Paolo Maldini pleacă de la AC Milan. Foto: Click.

Cine a dat vestea demiterii

Întâlnirea post-sezon între patronul lui AC Milan, Gerry Cardinale, și Paolo Maldini, a avut loc ieri, 5 iunie. Discuția dintre ei nu a decurs deloc bine, cei doi având viziuni diferite asupra proiectului de relansare a clublui.

În realitate, însă, nu a existat nicio confruntare, ci doar o comunicare rapidă din partea numărului unu al Red Bird, Gerry Cardinale, care ar fi dat vestea demiterii șefului ariei tehnice și a directorului sportiv, Ricky Massara.

Patronul nu l-a mai considerat potrivit pentru proiectul de relansare al clubului

Piața de transferuri dezamăgitoare (cu De Ketelaere și Origi mai ales) din 2022, locul patru și finala Ligii Campionilor ratată l-au determinat pe patron să aleagă un nou drum fără Maldini și Massara. Cardinale le-a comunicat lui Massara și Maldini dorința de a se despărți de ei în seara de 5 iunie, însă se presupune că anunțul oficial va sosi astăzi.

Noul patron, și cel care a luat această decizie, nu i-a mai considerat pe cei doi manageri potriviți pentru proiectul de relansare al clubului. Totul a fost deja comunicat celor direct implicați și se așteaptă doar comunicarea oficială. Momentan, Milan se va baza pe o soluție internă, dând mai multă forță și autonomie lui Giorgio Furlani și Geoffrey Moncada, fără a exclude că aceasta ar putea deveni cea definitivă.

Motivul înlăturării

Motivul principal al plecării lui Maldini și Massara ar fi în special nemulțumirea proprietarilor față de cea mai recentă campanie de transferuri. În primul rând pentru cheltuiala a celor 35 de milioane pentru a-l aduce pe De Ketelaere la Milano, dar și pentru operațiunea Origi, unul dintre marile eșecuri ale sezonului. Mai mult, în ciuda semifinalei Ligii Campionilor, patronii consideră performanța ligii nesatisfăcătoare, calificarea la următoarea ediție a Ligii Campionilor obținută doar datorită penalty-ului aplicat lui Juventus, scriu cei de la tuttosport.com.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net