Incredibil! Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Înseamnă că atât merit”

18 septembrie 2024 20:37   Sport

Finalul de vară, cât și primele zile ale lui septembrie, au fost dominate complet de discuțiile despre recalcularea pensiilor. Iar în timp ce pentru unii români decizia de recalculare a venit majorări destul de semnificative, pentru alții, noua sumă le-a lăsat un gust amar. Iar Ilie Năstase, spre surprinderea tuturor, primește o pensie extrem de mică din partea statului.

Recalcularea pensiilor nu a mers chiar atât de lin pe cât ar fi sperat autoritățile, iar nenumărați pensionari din țara noastră au fost nemulțumiți de sumele trecute în deciziile de recalculare. Iar atunci când vine vorba despre Ilie Năstase, pensia pe care acesta o primește din partea statului nici măcar nu ajunge la 2.000 de lei. Iar nici recalcularea nu a schimbat această sumă!

„1.435 de lei este pensia mea de ani buni. Nu am primit nimic în plus, niciun măcar leu. Nu am primit nici măcar vreo hârtie oficială legată de vreo posibilă schimbare a pensiei”, a declarat acesta, potrivit informațiilor de la sportpesurse.ro.

Ilie Năstase are o pensie de numai 1.435 de lei

Ilie Năstase a vorbit și despre zvonurile din presă care spun că ar avea pensie de general.

„Citesc prin presă că am pensie de general, dar asta e o mare gogoriță. Am ieșit cu gradul de locotenent-colonel la pensie și am lunar în cont suma de 1.435 de lei.

Nici mai mult, nici mai puțin! Am optat să primesc pensia pe card, așa că nu am nicio treabă cu poștașul pe partea asta. E adevărat că am gradul de general, pe care l-am primit, repet a mia oară, la modul de distincție extraordinară. La superlativ, iar gradul nu a fost și nu este nici azi urmat de plata vreunor drepturi financiare”, a mai spus Ilie Năstase.

Mulți români au fost nemulțumiți de recalcularea pensiilor

În situația lui Ilie Năstase se mai numără mulți alți români, care nu au fost deloc mulțumiți de suma trecută pe deciziile de recalculare a pensiilor.

Acestea fie nu au crescut deloc, fie au crescut mult mai puțin decât ar fi crezit, iar în cele mai nefericite cazuri, pensiile noi au fost, de fapt, mai mici. În aceste situații, autoritățile au dat mereu asigurări că pensionarii vor continua să primească pensia mai mare, pe care deja o aveau.

Mai multe