Comediantul Jimmy Carr, scandal după o glumă despre 11 septembrie şi Bin Laden

22 iulie 2022 12:26   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

De abia au trecut şapte luni de la un alt scandal, că actorul de comedie britanic Jimmy Carr e în centrul unei noi controverse. Carr, în vârstă de 49 de ani, a făcut o glumă deloc potrivită legată de atentatele de la 11 septembrie 2001, din SUA, şi de liderul grupării teroriste al-Qaida, Osama Bin Laden.

Jimmy Carr a şocat spectatorii Netflix, în timpul unui nou show pentru compania de streaming. Momentul a fost inclus într-o emisiune lansată recent, notează thesun.co.uk, “The Best Of Netflix Is A Joke: The Festival”. În timpul acestu show, Carr a comparat faptul că Zayn Malik a plecat din trupa One Direction cu atentatele de la 11 septembrie 2001, din New York, care au îndoliat întreaga lume şi care au ucis aproape 3.000 de oameni.

Citeşte şi: Cine a fost, de fapt, Osama bin Laden! CIA i-a publicat jurnalul personal

 “Poate că o să vi se pară ridicol, dar e complet adevărat. Când Zayn a plecat din One Direction, pentru mine, a fost ca 11 septembrie. Nu mi-a păsat de niciunul dintre aceste evenimente. A trebuit, de fapt, să fiu într-unul dintre acele avioane (n.red: care au intrat în Turnurile Gemene din New York), dar o poveste mai interesantă ar fi cum l-am cunoscut pe Osama”, a spus Carr, spre groază publicului.

Citeşte şi: Un faimos atlet a scăpat ca prin urechile acului din atacurile de la 11 septembrie: "Sunt foarte norocos"

Comentariile lui sunt, de fapt, mai vechi, pentru că show-ul a fost filmat la un festival de comedie, în SUA, în perioada aprilie-mai. Netflix a decis să difuzeze emisiunea cu momente-cheie de la festival de abia acum, iar mulţi se întreabă de ce au ales tocmai aceste secvenţe.

“Puteau să folosească orice alt moment, era mult material”, a declarat o sursă. Netflix a refuzat să comenteze incidentul.

Jimmy Carr, gluma despre romi care l-a şocat şi pe Boris Johnson

Jimmy Carr a mai fost în centrul unui scandal monstru, în decembrie, după ce a făcut o serie de glume nepotrivite într-un show de Crăciun, “His Dark Material”. Atunci, actorul de comedie a glumit într-un mod grotesc pe seama Holocaustul rom şi a spus că a fost bine că au fost masacraţi atunci romi. Comumitatea romă l-a criticat dur atunci pe Carr, iar unii au sugerat că actorul ar trebui investigat de poliţie. Chiar şi un purtător de cuvânt al fostul premier britanic Boris Johnson a declarat că “acele comentarii au fost complet nepotrivite şi e inacceptabil să faci aşa uşor glume de genul ăsta pe seama unui genocid”.

Carr este cunoscut pentru comentariile nepotrivite, făcute de-a lungul anilor. În februarie, de exemplu, el a spus că victimele care au fost abuzate sexual în copilărie ar trebui să treacă peste asta şi să râdă de exprienţa traumatizantă. El a refuzat să îşi ceară scuză pentru toate derapajele sale.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Mai multe